2024. május 2. - Zsigmond

Ma kezdődnek a szóbeli vizsgák

Ma kezdődnek meg a szóbeli érettségi vizsgák, a diákok június 5. és június 11. között emelt szinten adnak számot tudásukról, a középszintű szóbeliket június 16. és június 27. között tartják.
2008. június 5. csütörtök 08:17 - Hírextra
Az Oktatási Hivatal közlése szerint az idén 124.415 vizsgázó jelentkezett érettségikre, néhány kivételtől eltekintve mindannyian tesznek szóbeli vizsgát.

Középszinten 1.134 középiskolában szerveznek szóbeli érettségit, a diákok 3.388 bizottság előtt felelnek. Az Oktatási Hivatal 181 vizsgahelyszínen tart emelt szintű szóbeli vizsgákat.
Az érettségizők emelt szinten háromtagú tantárgyi bizottság előtt vizsgáznak. Összesen 1.952 tantárgyi bizottság működik az emelt szintű szóbeli vizsgák időszakában.

A szóbeli vizsga reggel nyolc óra előtt nem kezdődhet meg és este hatig be kell fejeződnie. A diákoknak tárgyanként (az idegen nyelvek kivételével) legalább 30 perc felkészülési időt kell biztosítani. A feleltetés időtartama középszinten tárgyanként nem haladhatja meg a 15 percet, emelt szinten a 20 percet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását