2024. március 29. - Auguszta

A Ryanair kivonulhat!

Megszüntetheti az ősztől minden budapesti jártát a Ryanair, ha nem mérséklődnek Ferihegyen a repüléssel kapcsolatos költségek - mondta a légitársaság képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2010. március 26. péntek 15:53 - HírExtra
Tamás László, a Ryanair egyesült királyságbeli, írországi és közép-kelet-európai értékesítési és marketing menedzsere elmondta, mivel a Budapest Airporton a költségek az elmúlt időszakban emelkedtek, a társaság megfontolja, hogy meddig vegye igénybe szolgáltatásokat. Ha nem tud csökkentést elérni, az ősztől várhatóan minden Budapestről induló járatát megszünteti, vagy jelentősen mérsékelheti számukat.

A menedzser szerint indokolatlanul magasak például a navigációs díjak és a földi kiszolgálási összegek, amelyek mintegy 10 százalékkal emelkedtek, annak ellenére, hogy válság van. A Ryanair elsősorban itteni fő partnerével, a Budapest Airporttal tárgyal a díjcsökkentésekről.

Telefonos érdeklődésünkre Szilágyi Károly, a Budapest Airport kommunikációs vezetője elmondta, a Ferihegyi repülőtér a hosszútávú elköteleződést tudja honorálni, a kedvezmény-rendszerük is ezt szorgalmazza. A repülőtér jelenleg is futó nagyberuházása - a SkyCourt néven ismert terminál - miatt hosszabbtávú együttműködésre számítanak a légitársaságokkal.

Forrás: MTI / HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását