2024. május 12. - Pongrác

Szónokolt, és lövöldözött a Pentagonnál

Régóta gyűlöletet táplált és hirdetett az amerikai kormánnyal szemben az a 36 éves kaliforniai férfi, aki lőfegyverrel megsebesített két rendőrt a védelmi minisztérium közelében, majd később belehalt ott szerzett fejsérülésébe.
2010. március 6. szombat 08:30 - HírExtra
Richard Keevill, a Pentagon rendőrségi parancsnoka elmondta: a férfi csütörtök este be akart jutni a virginiai Arlingtonban lévő minisztérium épületébe, és amikor kérték tőle belépőjét, szó nélkül előrántotta fegyverét és lövöldözni kezdett. A biztonsági őrök viszonozták a tüzet és a kevesebb mint egy percig tartó lövöldözésben halálosan megsebesítették a férfit, aki még az éjszaka meghalt.

A rendőrparancsnok szerint a jól öltözött férfi - aki két 9 milliméteres félautomata fegyvert és sok tölténytárat rejtett ruhája alá - nagyon higgadtan viselkedett, arcán izgalomnak vagy más érzelemnek nyoma sem látszott.

Kiderült, hogy a férfi, John Patrick Bedell régóta terjesztette kormányellenes nézeteit egy közösségi portálhoz csatolt blogjában. Egyebek mellett azt az összeesküvés-elméletet hirdette, hogy a 2001. szeptember 11-i Egyesült Államok elleni terrormerényleteket valószínűleg egy az amerikai kormány által működtetett bűnhálózat hajtotta végre. Azt írta, ez a szervezet a 9/11-es támadások során, mint a történelem sok korábbi gyilkos kormánya, feláldozta több ezer állampolgár életét azért, hogy állandósítsa barbár hatalmát.

Bedell írásaiban azt követelte, hogy szolgáltassanak igazságot James Sabow tengerészgyalogos ezredes halála ügyében. Sabow-t 1991-ben holtan találták kaliforniai házának kertjében. A hivatalos közlés szerint öngyilkosság történt, de családja azt állította, meggyilkolták, mert fel akart tárni olyan titkos katonai akciókat, amelyek a közép-amerikai drogcsempészethez kötődtek. Keevill rendőrfőnök pénteken azt mondta: Bedell nagyon képzett volt. Tette előtt az egész országon átautózott, a nyugati partról utazott el a keleti parton fekvő Pentagonig. Nem volt kapcsolata terrorista csoportokkal, tettét egymaga követte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását