2024. június 10. - Margit, Gréta

Kötelező lesz regisztrációs jegyet váltani

A Volánok és a vasúti társaságok is készülnek a szociálpolitikai kedvezménnyel rendelkező díjmentesen utazók számára kötelezővé tett regisztrációs jegy március elsejei bevezetésére, a társaságoknál 1-2 millió forintos pluszköltséggel számolnak az új rendszer beindítása miatt.
2010. február 7. vasárnap 12:46 - HírExtra
Két Volán társaságnál kísérleti jelleggel már bevezették, így februárban kiválthatják a regisztrációs jegyet az ingyenes utazásra jogosultak: a 6 éven aluli gyermekek, a 65 éven felüliek, a hadirokkantak, a hadiözvegyek és a menekültek. Egyes társaságoknál ennél is szélesebb körnek adnak a jegyekből.

A Vasi Volán Zrt. személyforgalmi üzletági igazgatója elmondta: a régió Volán társaságaival együtt úgy döntöttek, hogy az egyéb kedvezményes utazásra jogosultak utazási szokásait is rögzítik, így például a Volán szabadjegyeivel utazókét is. A kísérletező cégeknél az eddigi tapasztalatok szerint a rendszer nem okoz fennakadást a forgalomban.

A Hajdú Volánnál az első héten nem tapasztaltak fennakadást az új rendszer miatt - mondta az MTI érdeklődésére Balogh Gyula forgalmi és marketingigazgató. Cége tavaly egy uniós projekt keretében 220 buszát szerelte fel új jegykiadó automatával, ezek gombnyomásra adják ki a 0 forintos regisztrációs jegyet. Ujj Zsuzsanna, a Borsod Volán Zrt. kommunikációs vezetője tájékoztatása szerint a próbaidőszakban azt vizsgálják, hogy a jegykiadás miatt előfordulnak-e késések, és szükséges-e menetrend-módosítás vagy más intézkedés. Mindenütt a sofőröknél, valamint több cégnél a pénztárban is kérhető lesz a regisztrációs jegy. A Volánbusz Zrt.-nél például az egy utazásra szóló regisztrációs jegyet a járművezetőnél vagy a pénztárakban lehet majd megváltani, jegykiadó automatában nem.

Több társaságnál ugyanakkor attól tartanak, hogy kisebb fennakadásokat okoz az új rendszer. Szarvas Péter, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott: a helyközi és távolsági járatokon várhatóan némi fennakadást okoz a bevezetés. A Békés megyei vállalat június 1-jéig nem bírságolja meg azokat, akik nem váltottak ilyen jegyet.

A MÁV-START Zrt. 2010. március 1-jén vezeti be a regisztrációs vasúti menetjegyet. A személyszállító vasúttársaság közlése szerint a regisztrációs jegy bevezetése komoly előkészületeket igényel, a belső rendelkezések kialakításával, a technikai feltételek megteremtésével már az utolsó lépéseknél tartanak. A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) járataira is március 1-jétől lehet regisztrációs jegyet kérni. A cég tájékoztatása szerint egyeztetések folynak a megrendelővel (KHEM) a regisztrációs jegy által érintett utasokról, mivel a GYSEV vonalain sok az olyan megállóhely, ahol nincs jegypénztár, ezért várhatóan a társaság vonatain is meg lehet majd váltani a regisztrációs jegyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását