2024. május 3. - Tímea, Irma

Törvényi szabályozást szorgalmaz a KDNP

Olyan törvényi szabályozásra van szükség, amellyel elérhető, hogy ne a 4-es metró nyomvonala mellett élőknek kelljen bizonyítaniuk, hogy a metró építése miatt reped az ingatlanuk fala, hanem a beruházást bonyolító társaságnak kelljen bizonyítani, hogy a m
2008. január 10. csütörtök 15:01 - Hírextra

Rétvári Bence az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a metróberuházás olyan nagyságrendű, kivitelű, technikai megvalósítású építkezés, ami miatt indokolt, hogy a hozzákapcsolódó egyéb jogi kérdésekben is különleges megítélés alá essen. Ezért a KDNP országgyűlési frakciójánál új törvényi szabályozást kezdeményezek - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, hogy a metró nyomvonala mellett élők jogosan aggódnak, hogy ingatlanaikban esetleg kár keletkezik az építkezés ideje alatt, vagy az üzemeltetés kezdeti szakaszában. Ezért indokolt, hogy számukra különleges garanciákat nyújtsanak - jegyezte meg.
Rétvári Bence szerint olyan törvényi szabályozásra van szükség, amely biztosítja, hogy a beruházó cég, vagy mögöttes felelősséggel az állam, megfizeti majd az ingatlanokban esetleg keletkező kárt.

a például egy lakásnak megrepednek a falai, a beruházó köteles lenne azonnali és teljes kártérítést fizetni. Ez alól csak akkor mentesülne, ha bizonyítaná, hogy az épületekben keletkezett kár más okból következett be.

A politikus megjegyezte, hogy sokszor azért nem érvényesítik jogaikat az emberek, mert az eljárás számukra nagyon bonyolult, vagy magas költséggel jár. Úgy vélte, hogy magánszemélyként bizonyára kevesen határozzák el magukat arra, ahogy egy több mint 500 milliárd forintos beruházást bonyolító cég ellen pereskedjenek. A jogszabály-módosítással a BKV 4-es metró igazgatóságának tényleges jogi és anyagi erőfölényét ellensúlyoznák - tette hozzá.

Rétvári Bence úgy véli, hogy az új szabályozással mind az állampolgári jogok, mind a metróépítést végző cég jogai biztosítva lennének, illetve nem csorbulnának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását