2024. május 20. - Bernát, Felícia

Adománykonvoj

Tizenhárom teherautóval 100 tonna élelmiszert szállít 50 millió forint értékben a hétfőn elindult Magyar Adománykonvoj, amelyet a Magyar Élelmiszerbank indított el a 28. Élelmezési Világnap alkalmából. A karavánnal a világot sújtó szegénységre, az élelmez
2007. október 15. hétfő 12:03 - Hírextra
A karavánban résztvevő vállalatok, amelyek közül többen az élelmiszerbank állandó támogatói, ezzel a megmozdulással demonstrálják összefogásukat a jó cél érdekében. Az élelmiszerrel megrakott teherautók egy óriásplakát-autó, illetve rendőri felvezetés mellett szállítják az adományokat a Vajdahunyadvárhoz, ahol csatlakoznak az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO által szervezett rendezvényhez.

A főként tartós élelmiszereket - kekszet, csokoládét, bébiételt, kecsapot, mustárt, üdítőt, ásványvizet - ezután az élelmiszerbank raktárába viszik, ahonnan kedden megkezdődik elszállításuk a partnerszervezetekhez - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület vezetője.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület több mint 250 önkormányzattal és civil szervezettel áll kapcsolatban, 2005-ös megalakulása óta eddig összesen mintegy 5 millió kilogramm élelmiszert osztott szét, mintegy 900 millió forint értékben, ezzel közel 300 ezer embernek nyújtva szociális támogatást.

A FAO 1979-ben Rómában nyilvánította október 16-át Élelmezési Világnappá, magyar határozati javaslat alapján. 1945-ben ugyanezen a napon alakult meg a FAO. A szervezet minden évben egy kiválasztott téma köré építi fel programját, amely idén "Az élelemhez való jog".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását