2024. május 19. - Ivó, Milán

A II. Magyarországi Klímacsúcs

Február 19-én rendezi meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot a Klíma Klub. A konferenciát már most komoly érdeklődés övezi, hiszen a tavalyihoz hasonlóan idén is a politikai, gazdasági és tudományos szféra legjelentősebb képviselői alkotnak véleményt az éghajlatváltozásról és a fenntartható fejlődésről
2010. február 4. csütörtök 14:17 - HírExtra
Rendhagyó módon a konferencia élőben is követhető lesz a világhálón. A Klíma Klub kezdeményezésére iskolai közösségi vetítések formájában a fiatalok tanórákon, szünetben virtuálisan is bekapcsolódhatnak a páratlan szakértőket felsorakoztató rendezvénybe.

„A zöldebb világ megteremtése a ma élő generációk feladata és felelőssége” – szögezte le előadásában Stavros Dimas, az Európai Unió korábbi környezetvédelmi biztosa az Első Magyarországi Klímacsúcson tavaly februárban. Ha hozzátesszük, hogy nem a görög politikus volt az egyetlen EU-biztos az eseményen, akkor impozáns rendezvény sziluettje rajzolódik ki előttünk. A Klíma Klub, a konferencia szervezője alig néhány héttel a fővárosi találkozó előtt alakult meg, ugyanakkor a klímacsúcs előkészületei már korábban megkezdődtek, így sikerült Budapestre csábítani a szakterület kiváló gondolkodóit.

A fentiek ismeretében talán nem meglepő: a szervezet – önmeghatározása szerint – legfőbb céljának az egész Földet fenyegető éghajlatváltozás lefékezését és káros hatásainak megelőzését tekinti. Ennek jegyében monumentálisnak tetsző feladatot vállalt magára, amennyiben hidat kíván építeni a gazdasági és politikai élet szereplői, a tudomány képviselői, a civil szervezetek, a lakosság, valamint a média reprezentánsai között a nemes cél elérése érdekében.

Ennek a munkának a leginkább a média érdeklődésének homlokterében álló fejezete minden évben a konferencia megszervezése. A II. Magyarországi Klímacsúcsot február 19-én rendezik meg Budapesten.

A levezető elnök Dr. Faragó Tibor a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezet-és klímapolitikai szakállamtitkára lesz, a nyitóbeszédét Dr. Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke tartja; az előadók névsora pazarul fest: a sor Szabó Imre környezetvédelmi minisztertől Greg Dorey brit nagykövetig, Herczog Edit EP-képviselőtől, Diana Ürge-Vorsatz klímakutatóig ér.

Emellett részt vesz a rendezvényen Bencsik János és Dr. Fodor Gábor országgyűlési képviselő, Dr. Kerekes Sándor a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese, Dr. László Ervin a Budapest Klub Alapítvány elnöke, elismert filozófus is. Továbbá szerepel a meghívottak listáján Sanjeev Kumar az E3G Third Generation Environmentalism-től és Alexander Buck IUFRO-tól (International Union of Forest Research Organizations).

A konferencián előadást tart továbbá Valaska József is, aki a Mátrai Erőmű éghajlatvédelmi stratégiájáról számol be. A nevezetteken kívül a politikai, a tudományos, továbbá a gazdasági élet számos szereplője vesz részt tevékenyen a csúcson.
A Klíma Klub tevékenységének egyik legfigyelemreméltóbb missziója, hogy a fiatalokat, a „jövő generációit” olyan környezettudatos életmódra nevelje, amely segít megóvni a golyóbis természeti javait, s a bolygó lakóinak lehetőséget teremt a teljes életre a következő korszakokban is. Ennek szellemében, amolyan forradalmi újításként, a II. Magyarországi Klímacsúcs élőben követhető az internetes közvetítés révén. Sőt, a szervezők az előadók legfontosabb gondolatait azonnal a világhálóra küldik a Twitteren.
Forrás: Klímacsúcs

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását