2024. június 12. - Villő

Zuschlag és Szijjártó együtt mutyizott?

Egy csütörtökön kiszivárgott hangfelvétel szerint Zuschlag János Szijjártó Péter tudtával és segítségével nyúlta le a közpénzeket. Ha ez igaz, akkor az könnyen hazavághatja a Fidesz kétharmadát.
2010. január 22. péntek 07:45 - Pásztor Balázs
Egyenlítő TV

Az Egyenlítő TV postaládájában landolt hangfelvételen - hasonló módon érkezett Dávid Ibolyához is az UD-ügyet kipattintó CD - Eredics Gergely a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács korábbi alelnöke - Szijjártó Péter elnöksége idején - mondja el azt, „hogy Zuschlag János és Szijjártó Péter hogyan egyeztettek egymással, illetve mit és hogyan üzent Zuschlag a pályázati döntéseket megelőzően Szijjártó Péteren keresztül” - áll a TV honlapján.

Hogy a felvétel mennyire valódi, vagy mekkora a hírértéke, arról a honlapot átnézve könnyen meggyőződhetünk. A médium egyértelműen elfogult baloldali, ugyanis céljuk, hogy kiegyenlítsék „az elfogultan tájékoztató” Hír TV-t, Magyar Nemzetet, Helyi Témát, Magyar Hírlapot és Echo TV-t.

Zuchslag-Szijjártó paktum?


Bizonyíték?
A hangfelvétel egyértelműen bizonyítja azt a politikai körökben köztudomású pletykát, miszerint a jobboldal képviselői is részt vettek az általuk évek óta támadott Zuschlag-féle csalásban és pénzeltüntetésben. A hangfelvételen elmondja Eredics Gergely, hogy előfordult az is, hogy 20 előre egyeztetett szervezetről hozott listát Szijjártó Péter a Regionális Ifjúsági Tanács ülésére, és az ülés előtt - jegyzőkönyvön kívül - tájékoztatta őt arról, hogy „nyugi, minden le van egyeztetve” Zuschlag Jánossal. Minden reálisan gondolkodó ember számára elképzelhetetlen, hogy Zuschlag János hosszú éveken keresztül tudott volna lopni és csalni anélkül, hogy a Fidesz képviselőivel nem egyeztet. A bizonyíték azonban hiányzott erre. Eddig.
A videó szerint több tízmillió forint vándorolt a Fidelitas és a Fidesz képviselőinek egyesületeihez pályázati pénzekből, amik a Zuschlag-ügyhöz hasonlóan nem tudtak elszámolni a támogatásokkal. Ilyen a győri, Szijjártóhoz kötődő Szent Kamillus Plébánia Ifjúsági Csoportja is - itt nem kapott a riporter érdemi választ arra, hogy miért nem tudtak elszámolni a pénzzel.

A csornai Gyopáros Alpárhoz köthető Csornai Ifjú Polgárok Szövetsége elméletileg szintetizáló képzésre nyert pénzt, ám arról senki nem hallott a városban, még a művelődési központban sem. Kapuváron pedig három egyesület (Hangtérkép Egyesület, Hangszínkép Egyesület, Rába-köz Hanság Turisztikai Egyesület), amelyek szintén helyi Fidesz prominensekhez köthetőek, és mintegy 20millió forintot nyertek különböző pályázatokon - ám a videó tanulsága szerint alig léteznek, így érdemi munkát nem is végezhetnek.

Eredics riport utáni hangfelvételen azt állította, hogy Zuschlag és Szijjártó a parlamentben megbeszélik az Ifjúsági Fejlesztő Tanács ügyeit, és folyamatosan egyeztettek a pályázatokról. Mint pl.: „Nyugi minden rendben van, le van egyeztetve, szavazzátok meg”. Nem mellékesen Szijjártót először egy sajtótájékoztatón is megkérdezték, hogy mi a helyzet, és ő azt mondta, hogy soha nem dolgozott együtt Zuschlaggal…

Mi lehet a vége?

Egyrészt az, hogy Szijjártó bekerül Zuschlag mellé, a börtönbe. De ha a választások előtt kiderül, bebizonyosodik és az emberekkel sikerül tudatosítani, hogy az előzőleg Fidelitas elnök, mostani Fidesz-szóvivő Szijjártó Péter nyakig benne volt abban a mutyiban, amit manapság csak zuschlagolásnak neveznek, és amit a jobboldali média még mindig össztűz alatt tart, az komolyan befolyásolhatja a választásokat. Nemcsak a Fidesz kétharmados reményei úszhatnak el, hanem még jobban megerősödhet az anti-elitista két erő, vagyis az LMP és a Jobbik.

Hogy az Egyenlítő TV sorsa mi lesz, az kérdéses. Sokak szerint ezzel az anyaggal komolyan megsértették a Fidesz-MSZP „szerződés” azon részét, amelyben azok a kölcsönösen korrupt ügyek szerepelnek, amikről nem beszélnek - cserébe a másik is titokban tart valamit. Ha pedig ez a szerződés felborul, akkor majd minden előkerül, és a választók rájönnek, hogy a pártok ügyletei a legsötétebb összeesküvés-elméleteket is képesek túlszárnyalni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Rysk
2010. január 22. 15:59
Meg kell tisztítani az országot a sok hazugságtól!
Győzzön a Jobbik!
valaki85
2010. január 22. 14:34
fradilaci: Amit a fidesz csinál az rögtön rágalomhadjárat. Bezzeg,ha az mszp csinálta volna...Ez az elvakult orbánista hozzáállásodból fakad.
bagi
2010. január 22. 14:18
fradilaci - te olyan vagy, mint a focicsapatod - betegesen szélsőséges és tehetségtelen. Valószínűleg a fidesz házatáján legalább annyi korrupció és szemétség (pénzlenyúlás) van, mint a kormányoldalon, csak míg a tehetségtelen és béna MSZP és holdudvara képtelen ezeket normálisan feltárni, addig Szíjjártóék nemcsak a valóságot, hanem jó adag kitalált sztorit dobnak a köztudatba - sikeresen. A baloldal selejt kommunikációja miatt - függetelnül attól, hogy Szíjjártó sáros-e, vagy sem - a Fidesznek semmi baja és hátránya nem fog származni ebből. Attól még a hír bőven lehet igaz is fradista !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását