2024. június 16. - Jusztin

Hiteltelenek Orbán Viktor Oroszországgal kapcsolatos szavai?

Hiteltelennek nevezte a Fidesz elnökének Oroszországgal kapcsolatos kijelentéseit az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. november 23. hétfő 18:13 - HírExtra
Kozma József úgy vélekedett: nem hiteles Orbán Viktornak az a kijelentése, hogy a Fidesz, hatalomra kerülése esetén, 21. századi partnerség kialakítására törekszik majd Oroszországgal. Hozzátette: "ezek szövegek, ócska, semmit nem jelentő üres szövegek".
A Fidesz elnöke november 21-én Szentpéterváron tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel. Orbán Viktor a Hír TV-nek akkor azt mondta: az embernek időnként az az érzése, hogy néhány gyanús szocialista alak területe és fennhatósága alatt áll az orosz-magyar ügy.

Holott ennél a két ország többet érdemel, "és én világosan meg is mondtam miniszterelnök úrnak, hogy szeretnénk rendezni és új alapokra helyezni az orosz-magyar kapcsolatokat" - tette hozzá.

A külügyi bizottság szocialista alelnöke közölte: 1998 és 2002 között, Orbán Viktor miniszterelnöksége idején mélypontra kerültek a magyar-orosz kapcsolatok, de a Fidesz elnöke az elmúlt időszakban is csak a rosszat látta Oroszországban.
Csak nem azért rohant ki Szentpétervárra Orbán Viktor, hogy a korábbi kirohanásaiért elnézést kérjen? - tette fel a kérdést Kozma József. A politikus felidézte a Fidesz elnökének korábbi nyilatkozatait, köztük azt, amikor Orbán Viktor azt mondta: Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy visszasorolják az orosz érdekszférába.

Kozma József kijelentette: sok esélyt ugyan nem lát rá, de fontosnak tartaná, hogy a Fidesz, ha módosítani akarja Oroszország-politikáját, őszintén tegye meg. Véleménye szerint a Fidesz külpolitikai megnyilvánulásainak nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is nagyon rossz a visszhangja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását