2024. május 16. - Mózes, Botond

Sziget: mi az, amit sose hagyjunk otthon?

Amik nélkül nem Sziget a Sziget. Hálózsák, pulcsi és sampon. Indulás előtt nem árt végig gondolni, hogy mire is lesz szükségünk, ebben szeretne a HírExtra segítséget nyújtani.
2009. augusztus 14. péntek 17:20 - Kővári Adrienn
A nagy dilemma sokak számára, hogy mit vigyen magával a Sziget Fesztiválra, hiszen nem biztos, hogy az a jó, ha minden kacatot bepakolunk, de akkor mit csináljunk? Szelektálni kell! Ha csak pár napra látogatunk ki, akkor nem is lesz annyira nehéz dolgunk. Persze azok a legszerencsésebbek, akiknek nem muszáj kinn aludniuk, mert a közelben laknak. Nekik nem kell gondolniuk sátrakra, vagy esetleg több napi ruhára, a fürdésről már nem is beszélve.

A legfontosabb: a ruha

Egy valamit is magára adó szigetlakó, biztos, hogy jól megválogatja a ruhatárát, ha nem is visz sok mindent magával, azért a praktikus darabokat nem hagyja otthon. Nem érdemes feltétlenül a legféltettebb felsőnket betenni, vagy a csini szoknyákat, de a magassarkúkat is hagyjuk otthon. A bőröndből nem hiányozhat a rövidnaci, ebből elfér kettő, három darab is. Ehhez pakoljunk be kényelmes pólókat, amiknek nem kár, ha nagyon koszosak lesznek, s akkor sem esünk kétségbe, ha elszakadnak.

A lányok próbálkozhatnak szoknyákkal is, esetleg papucsokkal, de azzal is kell számolnunk, hogy esni fog, vagy egyszerűen csak hűvös lesz. Ezért nem árt betenni legalább egy pulcsit, és egy, vagy inkább két pár zárt cipőt. Szintén a hölgyek jobban teszik, ha mellőzik a harisnyákat, de a napszemüvegből se a kedvencünket vigyük magunkkal.

Egy kis magamutogatás

Védekezés
Rengeteg kapcsolat kötődik a fesztiválokon, amik lehetnek rövidek, de tarthatnak akár évekig is. A biztonság kedvéért mindig legyen nálunk egy doboz óvszer, a nem várt kalandokra, mivel ritka, hogy a másik felet annyira ismernénk, hogy száz százalékosan megbízhatunk benne. Viszont a gumi segítségével kizárhatjuk a nem kívánt betegségeket, és a terhességet is.
Sok fiatal ismerkedni jár ki a Szigetre, vagy bármilyen egyéb fesztiválra. De ismerkedni, flörtölni nem lehet ám akárhogyan! Ha nem a legkoszosabb, igénytelenebb lányt, fiút szeretnénk összeszedni, akkor nem árt, ha mi magunk is odafigyelünk a külsőségekre. A legfontosabb, hogy még a legkoszosabb fesztiválon is az ápoltság érzetét nyújtsuk, ezért amikor csak lehetőségünk van rá, próbáljunk megmosakodni. A tapasztaltabbak talán már tudják, hogy mivel nem mindig van lehetősége az embernek tisztán tartania magát, ezért visznek magukkal kellő mennyiségű tisztálkodó eszközt. Ilyenkor nagyon praktikusak tudnak lenni a különféle törlőkendők, amikkel bármikor, bárhol megtörölhetjük magunkat.

A másik legfontosabb, hogy ne csak a testünket tartsuk tisztán, hanem a hajunkat is. Ez leginkább a hosszú tincsekkel rendelkező emberekre vonatkozik. Nincs visszataszítóbb egy koszos, ragacsos hajnál, így biztos, hogy az igényesebb emberek el fogják őket messzire kerülni. Ha minden jól megy, s sütni fog a nap, akkor a hajszárítóra sem lesz senkinek sem gondja. Sminkelni nyugodtan lehet, már-már kötelező egy ilyen rendezvényen. Viszont az ékszereket, ha lehet mellőzük, főleg az értékesebbeket. Ha nagyon muszáj, akkor válasszunk egy kicsi fülbevalót, és kényelmesebb, bizsu nyakláncokat, és karkötőket. A jegygyűrűt biztos, hogy ne vigyük magunkkal.

Amit soha ne hagyjunk otthon!

Ilyen a sátor, e nélkül senki se induljon el, hacsak nem tud valahol a közelben aludni, vagy ha bérelt helye van egy ismerős sátrában. A következő a pénz. A fesztiválok sokkal drágábbak minden szempontból, ezért nem érdemes kevés összeggel nekivágni. A másik a nagy táska ruha, ami tartalmazzon kényelmes, váltóruhákat is. A hálózsák is elengedhetetlen, hacsak nem akarunk a kemény földön aludni.

Mi kellhet még? Az ügyesebbek visznek magukkal esőkabátot, ma már nagyon trendi színekben lehet kapni, ami még öltöztetni is képes az embert. Vigyünk magunkkal fogkefét is, és fényképezőgépet, hogy megörökíthessük a vidám pillanatokat. Ha telefonálni is szeretnénk, akkor indulás előtt mindenképp töltsük fel a készüléket, hogy később ne kelljen vele vesződnünk. Végezetül tegyünk be egy szúnyogriasztót is, amit bármikor magunkra fújhatunk, ha érezzük, hogy kezd kellemetlen lenni az este.

Ha mindent becsomagoltunk, és készen állunk az indulásra, akkor feltétlenül szóljunk a családnak, és az otthon maradt barátoknak, hogy hova is készülünk. Amikor ezzel is megvagyunk, akkor a megrakodott táskákkal nekivághatunk a nagy kalandnak!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását