2024. május 19. - Ivó, Milán

BKV-szerződések: hiányos listát kapott a felügyelőbizottság?

Nem teljes az a több mint félszáz nevet tartalmazó lista, amelyet a BKV-tól 2007 januárja óta távozott, magasabb vezetői állású dolgozókról nyújtott be a vállalatvezetés a felügyelőbizottságnak (fb) - tudta meg az MTI csütörtökön városházi forrásokból.
2009. augusztus 13. csütörtök 13:20 - HírExtra
A tájékoztatás szerint tavaly augusztusig 21, Kocsis István szeptemberi belépése óta pedig 8, vezérigazgatói közvetlen alárendeltségben lévő személy távozását jelezték. Több olyan ember neve is hiányzik azonban a listáról, aki a vezérigazgató közvetlen alárendeltségéből távozott az elmúlt hónapokban. Így például Antal Mihály korábbi igazgató, tanácsadó és Vitézi Ágnes főosztályvezető neve sem szerepel a listán.

Antal Mihály júniusban írta alá Kocsis Istvánnal a közös megegyezéses távozásáról szóló megállapodást, amelynek alapján 30 millió forint körüli összeget kap. Ennek egy részét az úgynevezett titoktartásáért kapja, miközben Kocsis István vezérigazgató az elmúlt napokban többször is kijelentette, hogy a BKV-nál nincs olyan titok, amiért titoktartási pénzt kellene fizetni.

Vitézy Dávid, a felügyelőbizottság fideszes delegáltja az MTI-nek elmondta, hogy abszurdnak tartja ezt a helyzetet, ami akár megkérdőjelezheti az egész lista hitelességét is. Rámutatva arra, hogy várhatóan további "csontvázakra" bukkanhatnak a cégnél, közölte: az fb hétfői ülésén elfogadható választ vár ez ügyben.

Vitézy Dávid meglepőnek tartja Kocsis István azon nyilatkozatait is, miszerint eltitkolták előtte a volt személyzeti igazgató végkielégítésével összefüggő kérdéseket. Az fb-hez benyújtott iratcsomagból ugyanis közlése szerint egyértelműen kiderül, hogy Kocsis István február 20-án aláírta azt a könyvvizsgálóhoz írt levelet, amelynek egyik pontja rögzíti, hogy a személyzeti igazgató tavaly végkielégítést kapott, miközben tovább foglalkoztatták.

Az fb ülésén arra is választ várnak majd, hogy a testület miért nem kapta meg a könyvvizsgáló május 8-i levelét, amelyben számos problémát jelzett, például a tanácsadói szerződésekkel, a végkielégítésekkel és a közbeszerzésekkel kapcsolatban - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fhege
2009. augusztus 13. 13:34
A BKV nagy cég, sok vezetővel, tisztázatlan hatáskörökkel, tiszteletbeli felügyelőbizottsági tagokkal, gyenge szónoki képességekkel megáldott tulajdonosi képviselettel.
Ki tudhatná, hányan, kivel mutyiztak, esetleg nem dolgoztak elég költséghatékonyan, netán még bűnöztek is?
A BKV az mi?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását