2024. május 28. - Emil, Csanád

A BRFK összevont a BKV-s nyomozásokat

Összevonta a jelenleg folyó nyomozással a Budapesti-Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Kocsis István BKV-vezérigazgató által tett feljelentést - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2009. augusztus 13. csütörtök 12:23 - HírExtra
Kocsis István vezérigazgató augusztus 10-ei feljelentésében azért fordult a BRFK-hoz, mert nagy kárt okozó bűncselekmények gyanúja merült fel. Tafferner Éva tájékoztatása szerint a vezérigazgató bejelentése alapján nem indult külön nyomozás, azt összevonták a rendőrség által vasárnap indított nyomozással, mivel a megfogalmazott tényállás mindkét esetben megegyezik.

Hozzátette: a BKV-tól számos szerződést, így a cég kollektív szerződését és munkaszerződéseket is kaptak, amelyeket lefoglaltak, és a nyomozók jelenleg is vizsgálják őket.

Emlékeztetett: a BRFK hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.
Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek vasárnap azt mondta: megkezdődött a tanúk kihallgatása és az információgyűjtés a közlekedési vállalatnál. Az ügyben a feljelentés a Fővárosi Főügyészséghez érkezett, amely elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. A főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg a nyomozással

Németh Szilárd, a fővárosi Fidesz-frakció tagja július 29-én jelentette be, hogy a Fidesz a legfőbb ügyészhez fordul a BKV volt humánpolitikai igazgatójának ügye miatt, mivel felmerül a különösen nagy kárt okozó hűtlen vagy hanyag kezelés tényállása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását