2024. május 11. - Ferenc

Habsburg György magyar többséget szeretne

Fontos, hogy a Magyarország számára fontos kérdések, a "magyar ügyek" többséget kapjanak az európai parlamentben; ehhez pedig olyan képviselőkre van szükség, akik jó kapcsolatot tudnak fenntartani más pártokkal, politikai frakciókkal - mondta Habsburg György kedden Székesfehérváron.
2009. május 26. kedd 13:51 - HírExtra
Az EP tagjaként, s kapcsolatai révén ebben sokat tudna segíteni - mondta el a képviselőjelölt egy sajtóbeszélgetésen.

Nagyon fontos, hogy Magyarország a válságkezeléshez megkapja mindazt a támogatást, amire szüksége van - jelentette ki. Hozzátette: e cél érdekében szükség van az összefogásra, a pártok, politikai frakciók együttműködésére, mert "az országgal kellene foglalkozni, s nem csak a pártpolitikával."

Mint elmondta, kiemelt figyelemmel kíséri az Európai Unió bővítésével kapcsolatos kérdéseket, továbbá fontosnak tartja az uniós tagállamokban a közbiztonság javítását.
Úgy vélte, hogy a következő öt évben jobban kell képviselni az Európai Parlamentben az agrárium érdekeit, kihasználni az unió adta támogatási lehetőségeket, s megteremteni a minőségi termesztés, valamint mezőgazdasági termékek megújuló energiaként hasznosításának lehetőségét.

Habsburg György Székesfehérváron lerótta tiszteletét és koszorút helyezett el Szent István szarkofágjánál, találkozott az Alba Caritas Hungarica Alapítvány Egyházmegyei Karitász képviselőivel, ellátogatott a Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálatához, majd kedd délután Móron fórumot tart az agrárgazdálkodóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását