2024. május 13. - Szervác, Imola

Csornai választás - 15 százalék alatt a szavazatok aránya 15 órakor

A választók 14,89 százaléka adta le voksát vasárnap 15 óráig a Csornán és környékén felállított 76 szavazókörben az időközi országgyűlési képviselőválasztás vasárnapi, második fordulójában.
2009. november 22. vasárnap 17:25 - HírExtra
A 45.140 választásra jogosultból 6.720 ment el szavazni Csornán és környékén 15 óráig. Továbbra is Cakóházán a legaktívabb a lakosság, ahol a részvételi arány megközelíti a 44 százalékot. Ezt követi Rábasebes, ott 35,96 százalékos a részvétel.

A legkevesebben a 13 órai adatokhoz hasonlóan 15 órakor is Rábapatonán mentek el szavazni. A két választókörben összesen 125-en adták le voksukat a 2.014 választóból, így ott a részvételi arány 6,21 százalékos. Egyeden is kevesen voksoltak délután 3 óráig, a 461 választásra jogosult közül negyvenen éltek e jogukkal. A településen a részvételi arány 8,68 százalékos.

Győr-Moson-Sopron megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell új országgyűlési képviselőt választani, mert Áder János, a térség parlamenti képviselője mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson, és lemondott az országgyűlési képviselőségről.

A választás első fordulóját két héttel ezelőtt tartották, de az érvénytelen lett, mivel a választásra jogosultak mindössze 21,75 százaléka járult az urnákhoz, az érvényes szavazáshoz szükséges több mint 50 százalék helyett.

A második fordulóban ugyanaz az öt jelölt indul, aki az első fordulóban megmérette magát. A választás akkor lesz érvényes és eredményes, ha a választókerület választópolgárainak több mint egynegyede elmegy szavazni, képviselő pedig az lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását