2024. május 13. - Szervác, Imola

Az SZDSZ a kirekesztés ellen

A kirekesztés és a gyűlölet elleni fellépés az SZDSZ társadalmi üzenete az európai parlamenti választási kampányban - mondta Szent-Iványi István, a liberálisok listavezetője kedden, az Országgyűlés európai ügyek bizottságában.
2009. május 26. kedd 13:46 - HírExtra
A bizottsági ülésen a pártok listavezetői számoltak be EP-választási programjukról. Szent-Iványi István szerint a kampányban az SZDSZ társadalmi üzenete, hogy ma Magyarországon tűrhetetlen mértékben eluralkodtak az indulatok, a gyűlölködés, a kirekesztés, és súlyos bűncselekmények is bekövetkeztek, amelyeknél nem lehet kizárni a rasszista indítékot sem.

A listavezető szerint az SZDSZ ezekre a jelenségekre akarja felhívni a figyelmet, és fontosnak tartják, hogy Magyarország az európai értékrend alapján reagáljon ezekre.

Európa azért erős, és azért immunis a kirekesztő szélsőségekkel szemben, mert világos értékrendje van, ami a tolerancián, a humanizmuson a kölcsönös megértésen és a kompromisszumon alapul - hangsúlyozta.

A konkrét szakpolitikai vállalásokról szólva Szent-Iványi István fontosnak tartotta a munkavállalás és a szolgáltatások teljes szabadságát, és a közös uniós energiapolitikát.

Szerinte szükséges a mezőgazdasági politika reformja, mert a jelenlegi mezőgazdasági támogatások a nagybirtokosok érdekeit szolgálják. Ezt korlátozni kell, és a tájgazdálkodásra, a vidékfejlesztésre kell forrásokat fordítani - tette hozzá.

Az SZDSZ listavezetője szorgalmazta az euróbevezetés technikai feltételeinek könnyítését, ami szerinte nem a maastrichti kritériumok "felvizezését" jelenti, hanem azt, hogy minél könnyebben lehessen teljesíteni a feltételeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását