2024. április 20. - Tivadar

Nő vagy férfi? Mindegy, csak szex legyen!

Sokan nem is hinnék, hogy valamilyen szinten mindannyian biszexuálisak vagyunk, és ez teljesen természetes. De pontosan kit nevezhetünk igazán annak, aki egyaránt vonzódik mindkét nemhez? Ebben segített nekünk Bede Zsuzsanna szexuál pszichológus!
2009. május 17. vasárnap 09:45 - Kővári Adrienn

Mégis, mik lehetnek ezek a tényezők?

Sok esetben csak egyszer fordul elő. Ebben biztos van egy szexuális túlfűtöttség, nyitottnak is kell lennie az embernek. Lehet benne egy aktuális élethelyzet is, egyénekre jellemző. Nekem is volt olyan páciensen, akinek nagyon aktív házasélete volt: felesége, gyereke és normális szexuális élete. És mégis volt egy olyan szakasza az életének, amikor kacérkodott a saját nemével, de ez ilyen kirándulásszerű volt. Az igazi szexualitás mégis a felesége felé irányult. Ő például szextől függetlenül élvezte, hogy sikere volt az azonos neműek körében, őt ez is motiválta. S emellett pont akkor történt ez meg vele, amikor valamilyen kudarc érte szakmai szinten, az élete másik területén. Ez is csak kedvezett a kalandnak.

Megkülönböztethető a férfi és női biszexualitás?


A férfiaknál sokkal jobban érvényesül a párcsere, a keresés, a gyakori partnerváltogatás. A nők kevésbé kezelik lazábban a kapcsolatokat általánosságban, jobban jelen vannak az érzelmek. De már a férfiaknál is látni pozitív példákat, már nemcsak a gyors ismerkedések, kalandok dominálnak.

Az is nagy különbség, hogy míg a két nő együttléte egyaránt izgató a férfiaknak, és nőknek is, de a két férfi esete már nem így van. Ezek a nők sem feltétlenül leszbikusak, hanem csak játszanak. A tinilányoknál is meg lehet figyelni, de a mozifilmekben is, hogy ez már egyfajta polgárpukkasztás. Hajlamosak kicsit túl játszani, mert a lányokat sokkal jobban megtűri a társadalom, mint a fiúkat. Náluk amúgy sem olyan idegen, ha két barátnő megfogja egymás kezét, de közben semmilyen szexuális érzelem, kapcsolat sincsen közöttük. Náluk ez régebben is így volt, nincs akkora különbség a szexuális, és a baráti érintés között. Sok esetben így akarják felhívni a férfiak figyelmét.

Az ember úgy érezheti, hogy manapság divatos biszexuálisnak lenni, legalábbis egyre többen vallják magukat annak, egyre több lányt látni, amint más lányokkal csókolózik. Miért van ez?

Ez abszolút nem divat, még az igazi homoszexuálisoknak is nagy gondot okoz ez a kifejezés, címke. Ez, mint téma divat. Az újságban, a filmekben népszerű, hiszen szinte minden sorozatban is van egy meleg, vagy egy biszexuális. Ez valamilyen szinten jó, mert felhívja a figyelmet, hogy igenis ők is léteznek. Az is biztos benne van, hogy száz éve nem beszéltek erről az emberek, pedig akkor is volt, és most megpróbálják bele vonni a mindennapi életbe.

Érdemes megnézni az Oscar-díjas Milk című filmet, mert ez egy igaz történetet mesél el. Ebből is látszik, hogy ők itt vannak közöttünk, de mégsem tudunk róluk. Tényleg az a divat, hogy erről most többet lehet beszélni.



És akkor mi a helyzet a tinédzserekkel?


Biszex sztárok
Oscar Wilde, Madonna, Elton John, Angelina Jolie, Lindsay Lohan, Megan Fox, Marlon Brando.
A tiniknél pedig extrémitásnak számít, hogy felfigyeljenek rá, mert ő megcsókolja a barátnőjét. Az is tény, hogy több ilyen van, mint 20-30 évvel ezelőtt. Ettől még ezek a lányok nem leszbikusok. Annak idején az számított megbotránkoztatónak, amikor a fiatalok csókolóztak a buszon, most pedig ez számít annak. Ez nem olyan, hogy elhatározza az ember, hogy biszexuális lesz. Ez nem választás kérdése. Idővel ezek a lányok kinövik, kivéve akkor, ha van valamilyen vele született adottsága. Még nem lehet kimutatni, hogy gén vagy hormon okozza, de biztos, hogy valamilyen belső, veleszületett adottságnak köszönhető.

Többen is úgy tartják, hogy a biszexuálisok megbízhatatlanabbak párválasztás terén. Van annak valamilyen alapja, amiért nem bíznak meg bennünk az emberek?

Egy picike alapja van, mert a szex terén tényleg kacsingatnak mások felé, hiszen kicsit nyitottabbak, lazábbak. Nekik mindkét nem képviselői tetszenek, így kicsit nagyobb körből válogathatnak. De ezt semmiféle teszttel nem lehet kimutatni, vagy alátámasztani. Tényleg vannak ilyen felvetések, hogy hűtlenebbek, de ennek igazából semmilyen tudományos alapja sincsen.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását