2024. május 2. - Zsigmond

Döbbenet! Terrorizálják a magyar médiát!

Mindennek van határa… Kedd este ismeretlen álarcosok több kilós kőtömbbel zúzták be a Rádió Q stúdiójának üvegét – miközben odabent élőben ment a műsor. Szerencsére nem sérült meg senki. Állatok? Vagy ez már a mindent elborító terror?
2009. április 16. csütörtök 19:29 - HírExtra
Idáig süllyedt ez az ország… Kedd este tüntetések voltak a Belvárosban, a begőzölt fiatalok szokásos balhéja – a politikai indok szemmel láthatóan mindeggyé vált manapság. Tüntetés? Zavargások? Budapest belvárosában ilyenkor megáll a „normális élet”, a kordonok, a rohamrendőrök és a könnygáz veszi át uralmat. Azt eddig is tudtuk, hogy az ötödik kerületben vendéglátósnak lenni a tüntetések alatt veszélyes vállalkozás, de hogy a média munkatársai se legyenek biztonságban – ráadásul a saját stúdiójukban!

Politikai indíték?

Az elsősorban fogyasztóvédelmi profillal működő Rádió Q munkatársai is megdöbbentek, amikor két álarcos, kapucnit viselő férfi egyik pillanatról a másikra óriási bazaltdarabokkal bezúzták az élő műsornak helyet adó stúdió üvegkirakatát. A Króm című műsor vezetői, Müllner Dóra és Gáspár Béla élő adásbeli reakciója híven tükrözi a döbbenetet, ami azóta is jelen van a rádió munkatársai között.

Ide kattintva meghallgathatja a Rádió Q élő adásának a támadáskor rögzített részét.

De mi lehetett a támadók indítéka? Politikai vonatkozás? Vagy Fiala Jánosnak, a szókimondó botrányhős rádiósnak szánták volna a kőtömböket? Esetleg a begőzölt fiataloknak mindegy volt, hogy mi is működik az üvegablak mögött?

Müllner Dóra, az éppen (s akinek a fenti linkre kattintva meghallgatható hangfelvételen jól hallhatóan csak egy kétségbeesett káromkodás jött ki a száján) műsort vezető rádiós azonban szeretné remélni, hogy a támadásnak semmi köze sincs sem a személyes bosszúhoz, sem bármiféle összeesküvés elmélethez.

–  Döbbenetes volt – mesélte a HírExtrának Müllner. – Láttuk egymást a támadókkal. Én láttam a dobót, ő látott engem, mégis elengedte a követ, számomra ez a legfeldolgozhatatlanabb az egészben – osztotta meg a döbbenetes élményt velünk a támadáskor éppen a Króm című autós műsort vezető rádiós.

Nincsenek meg az elkövetők

A HírExtra információi szerint azonban a Rádió Q-nál hiába tettek azonnal feljelentést – legalábbis azok a munkatársak, akik nem kerültek sokkos állapotba – az eset után, a rendőrség egyelőre nem találta meg az elkövetőket.

Reméljük azonban, hogy előbb vagy utóbb meglesznek az aljas támadók, s akkor kérdően a szemükbe lehet majd nézni, és feltenni a kérdést, melyet azóta is csak ismételgetnek a Rádió Q, és más médiumok munkatársai is: miért?

– Hogy mit szólnék, ha találkoznék a gazemberekkel? – morfondírozott magában kérdésünkre Müllner. – Azt hiszem, ebben az esetben a támadónak kellene bármit is mondania, s lehet, hogy én meg sem tudnék szólalni…

Müllner Dóra ezzel nincs egyedül.

Az egész magyar média döbbenten áll az események mögött. S fel-felbukkan az emberben a gondolat, hogy mi lesz, ha a saját médiumának a szerkesztősége lesz a következő…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. április 17. 17:38
Mivel ezt a terrort a Fidesz szitja,választási győzelmük után ez lesz a törvényes megoldás a szólásszabadság és a demokrácia ellen!A Rendőrség nem fogja megtalálni a tetteseket,mert nem kiván tenni semmit-sem a Fidesz ellen!
megmondom
2009. április 16. 22:01
Szerintem nem Fiala ellen irányult a támadás. Csupán arról van szó, hogy a rádiósok pechjére az ő stúdiójuk volt ott a közelben. Ez persze így is egészen megdöbbentő és mélységesen elszomorító, de gondoljunk csak bele, hogy mi lett volna akkor, ha nem egy stúdió, hanem mondjuk egy iskola vagy egy kórház van ott, ahol ezek a mocskok mindenképpen pusztítani akartak...
bagi
2009. április 16. 21:57
Ezeket a esztelen, agyatlan barbárokat végre komolyabban is el kellene kezdeni üldözni és statárium elé állítani. Ha pedig beviszik őket, nem elengedni másnap - mint az mostanában dívik (nevetséges). Új és jóval szigorúbb törvénykezés szükségeltetik a csürhe ellen és ha majd randalírozz, addig maradjon sitten, míg ki nem fizeti az okozott kárt, ha pedig emberéleteket is veszélyeztet - ahogy a fenti médiatámadásnál, azt le kell csukni 8-10 évre, majd elgondolkodik - ha van neki mivel, hogy érdemes-e és főleg lehet-e a végtelenségig a nagyfiút játszani - büntetlenül. Sajnos egyelőre úgy tűnik: lehet ! De kérdem én: meddig?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását