2024. június 15. - Jolán, Vid

Megjöttek az elefántok

Három nőstény elefánttal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark állatgyűjteménye; a korábban az egyik spanyolországi állatkertben lakó, harmincéves elefántok a fajmegmentési program segítségével kerültek a szabolcsi megyeszékhelyre.
2009. október 25. vasárnap 18:16 - HírExtra
A 3800 kilogramm tömegű Jázmin, a 4500 kilogrammos Motki, a és a mintegy a 4000 kilós Tanya kétnapos utazás után érkezett a Nyíregyházi Állatparkba, amely velük és a nyáron árván maradt kétéves afrikai elefántborjúval együtt az ország legnagyobb elefánt- és vastagbőrű gyűjteményét tudhatja magáénak. Az Európai Fajmegmentési Program keretében átszállított, harmincas éveikben járó elefánthölgyek lesznek az első lakói a jövő tavasszal átadásra kerülő Zöld Piramisnak - mondta az MTI-nek Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark közönségkapcsolati osztályvezetője a vasárnap megtartott sajtóbemutatón. Az afrikai és ázsiai elefántfaj egyszerre történő tartásával mindössze tíz állatkert büszkélkedhet Európában; Nyíregyházán nyolc gondozó foglalkozik a tágas kifutókkal ellátott, ám különböző helyeken elhelyezett elefántokkal.

A két fajta egyébként megérti egymás nyelvét, természetes élőhelyükön hatvan, fogságban pedig akár negyven-negyvenöt évig is élhetnek. A fajták jól elkülöníthetőek egymástól a testalkatuk és fülméretük alapján, emellett az ázsiai elefánt kisebb tömegű és sokkal szelídebb afrikai rokonánál, hiszen Indiában a fairtásoknál és az építkezéseknél munkára is használják őket - tette hozzá az osztályvezető. Az elefánttehenek békés természetét legkorábban tavasszal tapasztalhatják meg testközelből a látogatók, hiszen ekkor nyílik meg az egyedülálló elefántlovaglási lehetőség az állatparkba betérők számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását