2024. június 16. - Jusztin

Szűcs Erika régi bútor: neki jár, ami jár

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter 1974 és 1992 között folyamatosan a közszolgálatban dolgozott, de önkormányzati, illetve országgyűlési képviselősége is jogosítja jubileumi jutalomra.
2009. március 4. szerda 13:47 - HírExtra
A napilap szerdai számában írt arról, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő az elmúlt években a miniszterek és államtitkárok jutalmazásának visszafogását kérte, tavaly mégis több mint 58 millió forint jutalmat kapott különböző jogcímeken 21 miniszter és államtitkár.

A Blikk összegzése szerint a miniszterek közül a legnagyobb összeget, 3,88 millió forintot Szűcs Erika kapta 30 év közszolgálatban eltöltött év után, jubileumi juttatás címén. A lap szerint az összeg a miniszter háromhavi fizetése.

A Blikk ugyanakkor kérdésesnek nevezte, hogyan jött össze a harminc év szolgálati jogviszony a Szűcs Erika honlapján olvasható életrajzi adatok alapján, hiszen a politikus 1974 és 1993 között, majd 2002-től dolgozott ismét a közszférában.

A szociális minisztérium közleménye szerint azonban a közszolgálatban töltött időbe beleszámít az is, hogy a tárcavezető 1994-től önkormányzati képviselő volt, később pedig országgyűlési képviselő lett.

Mint írják, Szűcs Erika 1974 és 1992 között folyamatosan munkaviszonyban dolgozott, amely jubileumi jutalomra jogosító időnek számít. Szűcs Erika hivatalosan vezetett személyi anyaga szerint megvan a juttatást megalapozó, közszolgálatban eltöltött jogviszonya - hangsúlyozzák.

A közlemény szerint a jubileumi jutalomra jogosító munkanapok összeszámítása során az 1974-es munkakezdettől 1.384 munkanapot nem lehetett figyelembe venni.
Az SZMM tájékoztatása alapján a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint jubileumi járandóság megilleti többek között az állami vezetőket, a közszolgálatban dolgozókat, a közalkalmazottakat, a bírósági és ügyészségi alkalmazottakat, a hivatásos szolgálatot teljesítőket és az ösztöndíjas foglalkoztatottakat.

Megjegyzik, hogy az Országgyűlés és a minisztérium honlapján található önéletrajz munkajogi szempontból nem mérvadó, hiszen az csak a főbb tevékenységekről ad tájékoztatást.

A Blikk beszámolt arról is, hogy Szűcs Erikán kívül Kiss Péter kancelláriaminiszter jubileumi juttatás címén 2,59 millió, míg Szekeres Imre honvédelmi miniszter különjuttatásként 1,15 millió forintot kapott tavaly.

Mellettük 18 államtitkár kapott még plusz juttatást, a legtöbbet, 6,21 millió forintot Karácsony Imréné, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. március 4. 15:00
hát igen , egy mást jutalmazzák ehhez pofakel , mi meg húzunk a gatyaszíjon, ő jutalma 4,5 év nyugdíjam
rabló banda. ,
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását