2024. április 20. - Tivadar

Erősebb közbiztonságot

A monoki polgármester a polgárőrség megbecsülését, az önvédelem és az önvédelemhez használható eszközök, fegyverek törvényi szabályozását is felvetette az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyilatkozatában.
2009. február 9. hétfő 21:27 - Hírextra
Monok országos társadalmi akciót indít a közbiztonság visszaállítása és a polgárőrség valós megbecsüléséért - írta Szepessy Zsolt.

A polgármester közleménye szerint az utóbbi napokban történtek után újra kell gondolni azt, hogy az ország biztosítsa "minden tisztességes magyar állampolgár számára, hogy saját védelméről indokolt esetben gondoskodni tudjon bármilyen eszköz felhasználásával, és ezért őt semmilyen törvényi elmarasztalás ne érje".

A polgármester közlése szerint a jogerősen elítélt bűnelkövetőknek olyan szigorú, kemény fogva tartási körülményeket kell teremteni, amely elrettenti és ténylegesen bünteti őket.

Szepessy Zsolt elmondta, hogy Monokon a saját erejükre támaszkodva a polgárőrséggel és a rendőrséggel együttműködve szervezik az ott élők biztonságát, hamarosan pedig országos akciót indítanak a polgárőrség fokozott törvényi támogatásáért.

Monok akkor kapott országos nyilvánosságot, amikor tavaly munkához kötötte a szociális segélyek folyósítását a helyi képviselő-testület.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását