2024. április 20. - Tivadar

Segítő iroda nyílt az uzsora áldozatainak

Az uzsora áldozatainak segítséget nyújtó irodát hoztak létre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon - közölte a település független polgármestere csütörtökön az MTI-vel.
2008. november 27. csütörtök 11:16 - Hírextra
Szepessy Zsolt elmondta: a kiszolgáltatott és bajba jutott emberek hatékonyabb védelme érdekében az önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá az Európai SORS-TÁRSAK Közhasznú Egyesülettel. Ennek szellemében a helyi polgármesteri hivatal épületén belül - az egyesülettel közösen - az uzsora áldozatainak segítséget nyújtó irodát hoztak létre. Az irodához forduló áldozatoknak jogi, emberi és lehetőségeikhez képest anyagi segítséget próbálnak nyújtani a hatóságokkal szorosan együttműködve.

Mint mondta, Monok polgármestereként mélységesen elítéli, és felháborítónak tartja, hogy "uzsorás bűnöző elemek gátlástalanul, nyereségvágyból, az emberek legnagyobb értékétől, az otthonuktól képesek megfosztani becsületes és ártatlan embereket".

Véleménye szerint az uzsora és a lakásmaffia egy tőről fakadó és egymással szorosan összefonódó bűncselekmény típusok, amelyekkel szemben külön-külön és egyszerre is védekezni kell. A mai jogrend azonban nem minden esetben tudja garantálni a bűnözők csapdájában került védtelen emberek biztonságát.

Hozzátette: a jogvédő irodában várják mindazok jelentkezését, akik uzsorás bűnözők áldozatává váltak és emiatt elveszítették otthonukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kohn Roth Béla Manó
2008. december 10. 17:07
Jöhet a rasszista kártya! (Nem baj ha egymást irtják, majd ráfogjuk a gaz nácikra!) ;)
2008. december 9. 15:48
tállyán is müködik az uzsora de hátha van remény arra hogy valaki segit ezeken az embereken
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását