2024. március 29. - Auguszta

A cigányszervezetek elhatárolódnak

Több cigányszervezet és kisebbségi önkormányzat közleményben határolódott el a bűnelkövető romáktól, és társadalmi kerekasztal létrehozását szorgalmazta. A szervezetek erről szóló közleményüket hétfőn juttatták el az MTI-hez.
2009. február 9. hétfő 20:33 - Hírextra
Gál József, a Cigány Integrációt Segítő Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület és a szigetvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére kifejtette: nyilvánosan el kell határolódni a cigányszervezeteknek azoktól a roma származású emberektől, akik képtelenek beilleszkedni a többségi társadalomba, és súlyos bűncselekményeket követnek el. Mint mondta, arra kérik az embereket, hogy ne egyféleképpen ítéljék meg a Magyarországon élő cigányságot.

"A magyar társadalom - azt látjuk - nem tesz különbséget cigány és cigány között" - fogalmazott a roma vezető.

Véleménye szerint a cigányszervezetek vezetőinek le kell ülniük és cselekvési programot kell készíteniük a romák által elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében, a javaslatok között szerepelhet a halálbüntetés visszaállításának kérdése, vagy az országból történő kitoloncolás is azok esetében, akik megsértik az együttélés szabályait. "Vannak emberek, akik nem dugják homokba a fejüket, mi fel merjük vállalni a véleményünket, ez az ország nem lehet a félelem és a rettegés országa" - mondta Gál József.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény aláírói azt kérik a kormánytól, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy "börtönbe juttassa azokat a tisztességtelen, törvényt nem tisztelő, senkiházi bűnözőket, akik a magyarországi cigányságra folyamatosan szégyent hoznak, és nyerjék el minél hamarább méltó büntetésüket. Kérjük a Magyarországon élő cigányságot, hogy közösítse ki maguk közül a bűnöző elemeket".

Nem engedhetjük meg, hogy "azok az aljas, és a magyar társadalomért semmit nem tevő személyek" tönkretegyék mindazt, amit nagyapáink, dédapáink hagytak ránk. "Mária-Terézia óta a Magyarországi romungró cigányok békében, és a magyar népet tisztelve, azok társadalmi normáit betartva, a magyar nép szolgálatában, egyetértésben és biztonságban élték az életüket" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását