2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elfogták Farkas Károlyt

Elfogták a hét év fegyházra ítélt Farkas Károlyt kedd este Vecsésen - közölte az MTI-vel Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.
2008. november 4. kedd 20:20 - Hírextra
Az olimpikon testvérét nem sokkal este nyolc óra előtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival együttműködve fogták el a Pest megyei településen. Elfogásának részleteiről szerdán adnak bővebb információt. Farkas Károlyt szerdán vezetik bíróság elé - mondta Kormos Endre.

Hozzátette: Farkas Pétert még keresik a rendőrök. A bíróság hétfőn bocsátott ki elfogatóparancsot Farkas Péter olimpiai bajnok és testvére, Károly ellen, akik nem várták meg az ítélethirdetést az ellenük kábítószerrel visszaélés miatt indított perben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Farkas Péter öt év fegyházat kapott nem jogerősen bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt első fokon. Testvérét, Károlyt hét év fegyházra ítélték.

Az ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem jött vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután azonban már Farkas Péter sem jött vissza. Mindeközben a tárgyaló előtt rendőrök ültek, ám az ítélet elhangzásáig ők nem tehettek semmit, mert a Farkas testvérek szabadlábon védekeztek.

A történtek miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Ügyvédi Kamaránál és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását