2024. április 26. - Ervin

Draskovics vizsgálatot indít a Farkas-ügy kapcsán

Vizsgálatot kezdeményez Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Farkas-perrel összefüggésben, azt követően, hogy a Farkas testvérek eltűntek az ítélethirdetés közben - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium hétfőn az MTI-vel.
2008. november 3. hétfő 21:42 - Hírextra
Az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezi az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál és az ügyvédi kamaránál, hogy a konkrét ügy történéseit mind a bíróság tevékenysége, mind ügyvédetikai szempontból vizsgálják meg, és a tanulságokat levonva tegyenek javaslatokat, intézkedéseket annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás és a büntetések végrehajtása alól súlyos bűncselekményt elkövetők ne vonhassák ki magukat - hangsúlyozta a szaktárca közleménye.

Az olimpiai bajnok Farkas Péter és testvérének pere hétfőn fejeződött be a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság bűnösnek mondta ki őket kábítószerrel visszaélés miatt. Farkas Péter első fokon öt év fegyházat kapott, testvérét, Károlyt hét év fegyházra ítélték. A többórás ítélethirdetést a testvérpár azonban nem várta meg, így a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellenük.

Az ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem jött vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután azonban már Farkas Péter sem jött vissza. Mindeközben a tárgyaló előtt rendőrök ültek, ám az ítélet elhangzásáig ők nem tehettek semmit, hiszen a Farkas testvérek szabadlábon védekeztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását