2024. április 20. - Tivadar

Kiengedték a szexszekta vezérét

Szabadon engedték bizonyítékok hiányában Konsztantyin Rudnyevet, az Oroszország legveszélyesebb szektájának tartott Asram Sambala alapító-vezérét, akit hétfőn vettek őrizetbe.
2008. október 31. péntek 21:55 - Hírextra
Noha a szekta megalapítása, a kilencvenes évek eleje óta már többször a rendőrség látókörébe került, most azért rohamozták meg a szekta központját, mert egy Fehéroroszországból eltűnt 16 éves lány nyomai oda vezettek.

A nem túl jó arcú, rossz fogazatú Rudnyev gépipari technikumot végzett, majd egyebek között boldogságot hozó csengettyűket, helyesen író tollakat és felválthatatlan ötrubeleseket kezdett árulni. A szektát csak később alapította, s az úgy működött, mint a többi hasonló: a vezér volt mindenek ura, híveit elzárta családjuktól, viszont magáévá tette vagyonukat. Ki a lakását íratta rá, ki a pénzét adta oda.

A szekta tulajdonában két, egyenként ötemeletes villa van Novoszibirszk peremén, autóparkjában legalább egy Landrover és egy idei gyártású Hummer található. A szekta követőinek számát több mint tízezerre becsülik, de nem mind "bentlakók": a vállalkozás az egész országban különböző címeken-neveken kínál igen drága tanfolyamokat egyebek között az üzleti élet okkult alapjairól, vagy a boldogság megtalálásának módjáról. A guru egy órája 53 ezer rubelbe került az utóbbi időben.

A két novoszibirszki házban állítólag folyamatosan szexorgiákat tartottak, s az ezekről készült videókat zömmel külföldön adták el, de néhányat - nyilván reklámcélból - feltettek az internetre is.
Az egyik ház megrohamozásakor Rudnyevnél marihuanát találtak, s ezen kívül számos gyanús tablettát is lefoglaltak, elemzésük még várat magára.

A roham során kiszabadított "szexrabszolgák" közül többeket már hazavittek a boldog szülők, de kihallgatásuk során egyik sem vallotta azt, hogy erőszakkal tartották fogva.

Az ügyészség azzal helyezte szabadlábra Rudnyevet, hogy az ellene szóló vallomások híján legfeljebb a kábítószerek miatt emelhetnek ellene vádat, amint az elemzések alátámasztják a gyanút.

Megfigyelők ezzel kapcsolatban emlékeztettek rá, hogy például Szergej Sztorcsak pénzügyminiszter-helyettes közel egy évig volt vizsgálati fogságban, noha a kezdet kezdetén kiderült, hogy az ellene felhozott vád nem állja meg a helyét, s ilyen körülmények között különösen furcsa, hogy Rudnyev-Sambala "bizonyítékok hiányában" két nap alatt szabadlábra került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását