2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem csak a férfiak tudnak szexfüggők lenni

Míg korábban csak a férfiakról és elsősorban a hírességekről feltételezték a szexfüggőséget, mára kiderült, hogy a nők közül is sokan küzdenek ezzel a problémával. Novemberben mutatják be a Choke című hollywoodi filmet, amelynek középpontjában a szexfüggő
2008. október 26. vasárnap 07:59 - Hírextra
Bár nincs ezzel közvetlen összefüggésben, de a közelmúltban David Duchovny amerikai színész, az X-akták Mulder ügynöke elismerte, hogy ezzel a problémával küzd.

Manapság már kevesen vitatják, hogy a szexfüggőség is betegség, a páciensek agyának szinte ugyanazok a területei mutatnak rendellenes működést, mint a kokainfüggők esetében.

Szakemberek szerint egyre többen lesznek szexfüggők, és a közvélekedéssel ellentétben nem csak férfiakat találhatunk közöttük. Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában többféle viselkedési problémára terápiát kínáló Life Works igazgatója szerint az Amerikában kezelésre jelentkezők 30 százaléka nő. Don Serratt hozzátette: az Egyesült Királyságban kevesebb nő jelentkezik szexfüggőség miatt, ám az alkoholizmus, drogfüggőség vagy depresszió miatt őket felkeresők egy részéről kiderül, hogy problémájuk gyökere a szexfüggőség.

Az önmaga szexfüggőségéről könyvet író Susan Cheever azt emelte ki, hogy ez a függőség az egyetlen, amelyet nemcsak elfogad a társadalom, hanem bizonyos mértékben még ünnepel is, noha a járulékos károk - például a családok szétesése miatt - sokkal nagyobbak, mint az alkohol és a kábítószerek esetében.

Don Serratt szerint a szexfüggő nők intimitásra sóvárognak, a csábítással és a szexszel kerülnek közel a férfihoz, de amikor beteljesül a vágyuk, gyorsan továbbállnak. A szakember úgy véli, ennek az ellentmondásnak az a magyarázata, hogy ezeket a nőket tudat alatt riasztja az intimitás, gyenge önértékelésük miatt nem merik megmutatni, milyenek valójában. Így amikor egy férfi valóban közel kerülhetne hozzájuk, találnak benne valami kifogást, és erre hivatkozva ejtik őt.

Ráadásul ezeknek a hölgyeknek meglehetősen gyenge az ítélőképessége, felszínes tulajdonságok alapján választanak partnert, mivel valójában egy fantáziavilághoz vonzódnak - fűzte hozzá a szakember.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását