2024. május 10. - Ármin, Pálma

A "forradalom" eseményei - percről percre

A békés megemlékezések után a Jobbik megkezdte rendezvényét a deák Ferenc téren, ahol megközelítőleg kétezer ember tartózkodik jelenleg. Lezárták a hármas metrót gázolás miatt. a Corvin közben néhány jobb oldali radikális lézeng.
2008. október 23. csütörtök 18:50 - Toportyan


17:10 - Elindultak a Corvin közből

Elindultak a Corvin közből a Rendszerváltó Fórum nevű szervezet által meghirdetett "15,6 km, 1956" elnevezésű demonstráció résztvevői csütörtök délután 5 órakor.

A mintegy hetven ember a Corvin közből - Budát is érintve - az Alkotmány utcába indult, és ezalatt 15,6 kilométert tesz meg.

A menet a járdán halad, erős rendőri biztosítás mellett. A demonstrálók többsége árpádsávos zászlót lenget. (MTI)

16:55 - Újra jár a metró

Újra jár a metró a Nagyvárad tér és a Deák tér között, miután a rendőrség befejezte a helyszínelést a Ferenc körút és a Klinikák megálló között, ahol egy 22 éves kecskeméti fiatalember holttestét találták meg.

Hujber Éva, a BRFK kommunikációs osztályának munkatársa előzőleg azt közölte az MTI-vel: egy metróvezető vette észre, hogy a két megálló között a szerelvény előtt egy ember fekszik; az akkor még középkorúnak gondolt férfit vélhetően az előző metró gázolta halálra.(MTI)

16:50 - Újabb előállítások

Újabb három embert állítottak elő a rendőrök a fővárosban csütörtökön, így már tizenkettőre nőtt a nap folyamán előállítottak száma, és további három ember ellen tettek szabálysértési feljelentést

Tafferner Éva közlése szerint az újabb három ember közül egyet a Szondi utcából, a másik kettőt pedig az Andrássy útról állították elő, mert egyiküknél viperát, a másik kettőnél pedig kést találtak

A nap folyamán többek között lőszer, tiltott önkényuralmi jelkép, kábítószergyanús anyag, gázspray, kés és tőr miatt állítottak elő összesen 12 embert.

További három emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök gyülekezési joggal visszaélés miatt, mert - mint az a honlapjukon olvasható - "transzparensekkel demonstrációs jelleggel gyülekeztek".(MTI)

16:32 - Vona Gábor

Herényire zsugorodott az MDF Vona Gábor szerint, aki beszédében senkit sem kímélve méltatta a parlamenti pártokat. Ebben a pillanatban ébredt fel a magyarság, vége a finnugor hazugságnak.
Emellett fontosnak tartja, hogy a Magyar Gárda elpusztíthatatlan, mert egyre több tagja van, és a Jobbiknak jó esélyei vannak a parlamentbe-, illetve az európai parlamentbejutáshoz..

Mondandójában helyett kapott az idegelnyomás kérdése, és egy olyan törvényjavaslat, hogy volt szocialista személyek, az átkosban párttagok, de még gyermekeik se lépjenek be a parlamentbe.
El kell söpörni a neoliberális söpredéket, és akkor a magyarságé lesz az ország- mondta.

Morvai Krisztinával való országjárási tervéről is beszélt, melyben a magyar vállalkozókat gyűjtenék össze.

Az RTL klub és a TV2 csatornákat be kell tiltani, és vezetőjüket kiutasítani az országból.

A végszó: az iráni forradalmi tanácstól kér segítséget a Jobbik a független választási megfigyelők kérdésében, hogy biztosan ne legyenek csalások a következő választáson.

16:21 - Morvai Krisztina szónoklata

2006 rendőri brutalitásáról és társadalmi összefogásról, nemzeti egységről beszél. Emellett hangsúlyozta, "Nem a rendőr az ellenség, hanem aki mögöttük áll".

Elhangzott még a keresztény, és a szeretet értékeinek és az erő erényének összevonásáról.
Mindenki vegyen magyar terméket!- ezek voltak zárógondolatai
Jelenleg Vona Gábor van a pódiumon, akit a tömeg kitörő lelkesedéssel fogadott.
a tömeg kétezres nagyságrendőre hízott időközben

16:03 - Ismét Jobbik

Nick Griffin a Brit Nemzeti Párt vezetője tart beszédet. A fordítás rossz, darabos nehezen érthető. Maga Griffin szépen szónokol. Kiemeli a forradalom nemzetközi hatásait, emellett hangot ad az Európai Unió iránti "szeretetének" is. Össznépi nacionalista összefogást szorgalmaz.

16:00 - Kilenc előállított ember

Újabb öt embert állítottak elő a rendőrök a fővárosban csütörtökön, így már kilencre nőtt a nap folyamán előállítottak száma, további három ember ellen tettek szabálysértési feljelentést

Tafferner Éva közlése szerint egy embert az Oktogonról azért állítottak elő, mert csalás miatt körözték, egyet pedig a Deák térről állítottak elő, őt garázdaság miatt körözték. További két embert a Váci útról állítottak elő, mert ruházatuk átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Az ötödik emberrel szemben az Árpád hídi buszpályaudvarnál intézkedtek, mert tiltott önkényuralmi jelkép, egy SS-jelvény volt nála.



A délelőtt folyamán a fővárosban egy embert lőszerrel való visszaélés bűntette miatt vontak eljárás alá, mert a rákoskeresztúri Új köztemetőben engedéllyel tartott gázriasztó fegyvert, illetve lőszert találtak nála, továbbá másik hármat pedig azért állítottak elő, mert közbiztonságra veszélyes eszköz - gázspray, kés, tőr - volt náluk.

A kilenc előállítotton túl három emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök gyülekezési joggal visszaélés miatt, mert - ahogy honlapjukon olvasható - "transzparensekkel demonstrációs jelleggel gyülekeztek". (MTI)

15:47

Murányi Levente beszédet tart a Deák téren téren. Főbb gondolatai közzé tartozik a az 1956-os forradalom éltetése. a szocialisták, de legfőképpen Gyurcsány Ferenc bírálata. Mindezzel együtt a 2006 október 23-i demonstráció ellen történt rendőri túlkapások, és a Parlamenti filmvetítés engedélyének megtagadása ellen emelt szót.

15. 27 - Jobbik

A felszólalók megérkeztek a Deák térre, ahol mintegy ezer ember gyűlt össze.A Jobbik szokásos nagygyűlésén felszólal Dr. Morvai Krisztina, Vona Gábor, Murényi Levente és a Brit Nemzeti Párt elnöke. a rendezvény időtartama két órára tervezett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását