2024. május 10. - Ármin, Pálma

A "forradalom" eseményei - percről percre

A békés megemlékezések után a Jobbik megkezdte rendezvényét a deák Ferenc téren, ahol megközelítőleg kétezer ember tartózkodik jelenleg. Lezárták a hármas metrót gázolás miatt. a Corvin közben néhány jobb oldali radikális lézeng.
2008. október 23. csütörtök 18:50 - Toportyan


20:40 - A bekerített tüntetők

"A rendőrségi törvények értelmében az országos rendőrfőkapitány fokozott igazoltatást rendelt el, kérünk minden jelenlévőt segítse munkánkat, készítsék elő személyi igazolványaikat. Az igazoltatás után a rendőr-sorfal mögül szabadon távozhatnak." - hangzott el a rendőrség hangosbemondójában a bekerítés után.

20:35 - Leöntött vonulók

Több csoportban indultak el a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fővárosi rendezvényéről az emberek az Magyarok Világszövetsége Astoria melletti rendezvényére, követve Budaházy György felhívását. A Pannónia utcában mintegy 200 fős vonuló, zömében símaszkos tüntető közül néhányra az egyik lakásból valamilyen folyadékot öntöttek

Válaszul a vonulók közül többen köveket ragadtak és abba az irányba hajították, ahonnan leöntötték őket.(MTI)

20:28 - Molotov-koktél

Egy tüntenőnél hat darab másfél literes Molotov-koktélt talált a rendőrség, amit azonnal lefoglaltak. A hatóságok a Rendőrpalotától az Astoriához haladó tömeg egy részét a Markó utcába szorította bekerítéses módszerrel, mindkét irányból.

Sorozatosan emelnek ki a tömegből embereket, akiket szigorú igazoltatásnak és motozásnak vetnek alá.

20:00 - A Hatvannégy Vármegye

Mintegy félezren gyűltek össze a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom rendezvényén a fővárosban, a rendőrszékházhoz közeli Déryné közben csütörtök este, a szervezők szerint azzal a céllal, hogy demonstrálják, nem félnek a "rendőrterrortól".

A résztvevők csak ruházatuk átvizsgálása után léphettek be a kordonnal közbezárt területre, emiatt többen szóváltásba is keveredtek a rendőrökkel.

A rendezvényen Roberto Fiore olasz EP-képviselő (aki a szélsőjobboldali Új Erő (FN)vezetőjeként vált ismertté)a banki válságra utalva arról beszélt, hogy a pénzügyi kapitalizmus milliókat dönt nyomorba.

A rendezvényen megjelent Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listájának vezetője és Gaudi-Nagy Tamás jogvédő is.

Beszédet mondott Toroczkai László, a mozgalom tiszteletbeli elnöke és Budaházy György, aki az egybegyűlteket arra biztatta, menjenek a Magyarok Világszövetsége Astoriánál kezdődött rendezvényére.(MTI)

19:20 - Budaházi szónoklata

Beszédében a ketrecet (kordon) ellenezte, élteti a gazdaság megreccsenését. Emellett felvonulásra ösztönöz:
"A mai napnak nincs még vége"
A rendőrpalotánál levő rendezvény véget ért, elindultak gyalog az Astoriához.

18:55 - Toroczkai beszéde a Teve utcában

Legfőképpen az idejutás nehézédességét bírálja, illetve a rendőri túlkapásokat. emellett folyamatosan "harcra" és kitartásra buzdít. A világsajtóról beszél, hogy jelen vannak Magyarországon.

A válságot csakúgy, mint Fiore pozitív dolognak tartja. Élteti 2006-ot.

18:45 - Rendőrpalota

Kósa Gyula 56-os veterán történetét meséli, mindeközben a kormány elleni uszító gondolatokat fogalmaz meg.

18:40 - Filmvetítés az Astoriánál

Hét órára várnak minden tüntetőt az Astoriához, ahol Wittner Mária filmjét vetítik le. Biztonsági szempontból a kettes metró nem áll meg a Kossuth Lajos-, Deák Ferenc tér, és az Astori megállóhelyeken

18:30 - Rendőrpalota

Roberto Fiore olasz jobboldali EP képviselő felszólalásában kiemeli Magyarország szerepét a kommunizmus elleni harcban, ellenzi a kapitalizmust és a melegeket is. Véleménye szerint a gazdasági válság a kapitalizmus vége. Élteti az európai nacionalistákat.

18:28 - Benzinnel teli kanna, több közveszélyes ezköz

Előállított a rendőrség egy férfit a fővárosban a Szív utca és az Andrássy út sarkáról, akinél egyliteres, benzinnel teli kannát találtak. Miskolcon több, a közbiztonságra veszélyes eszközt foglaltak le a rendőrök.

A benzines kannás férfi a tizennegyedik, akit a nap folyamán a Budapesti Rendőr-főkapitányság előállított.

Miskolcon a rendőri ellenőrzésekkor több esetben a közbiztonságra veszélyes eszközöket koboztak el - mondta az MTI-nek a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egyedné Novodonszki Éva közölte: nem a rendezvények környékén találták az eszközöket, az igazoltatott emberek feltehetően Budapestre tartottak.(MTI)

18:05 - Útakadályok az Operánál

Új akadályfajtát vetett be a rendőrség. Az Operához vezető mellékutakat betonfallal zárta le a rendőrség.
a Nagymező utcánál több vízágyúval és fokozott rendőri jelenléttel találkozott tudósítónk.

17:45

Pax Hungarica mozgalom tart gyűlést a Corvin közben. A hungarista szervezet Szálasy idézetet tartalmazó szórólapokat osztogat.

17:36 - Rendőrpalota

Néhány száz ember van jelen a Magyar Revíziós Mozgalom Teve utcai demonstrációjánál, elmondásaik szerint az erősítés elakadt a belvárosban, ezért várnak.
a rendőrség csak nagyon erős motozással engedi be az embereket az embereket a rendezvény helyszínére.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását