2024. április 27. - Zita

Fáklyákkal vonultak

A Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tartott fáklyás megemlékezést szombaton este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, ahol két évvel ezelőtt agyonverték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt.
2008. október 18. szombat 23:29 - Hírextra
Szigorú rendőri ellenőrzések sorozatán át lehetett csak bejutni a Borsod-Abaúj-Zempléni településre szombaton, ahol kommandósok, kutyás rendőrök biztosították a rendet.

A Szögi Lajos halálának kétéves évfordulóján tartott megemlékezésen mintegy félezren gyűltek össze. A rendezvényen megkoszorúzták a tiszavasvári tanár emlékművét, majd a szemközti magántelken a Magyar Gárda több tagja mondott beszédet. Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos alelnöke arról beszélt: ki kell mondani, Magyarországon létezik cigánybűnözés. Ezt megoldani csak összefogással lehet, a magyar társadalommal, a cigány vezetőkkel és a médiával közösen.

Véleménye szerint a mai segélyezési rendszert a jelenlegi gazdasági válságban nem lehet tovább finanszírozni. A megélhetési bűnözést pedig szigorúbb törvényekkel vissza kell szorítani.

A felszólalások után fáklyás felvonulást tartottak, a Kossuth utcában lévő emlékműtől a helyi templomig, majd visszafordultak és elhagyták a települést. A résztvevőket kommandósok kísérték, miközben a környező házakból a helyiek figyelték az eseményeket.

Az utca egyik házának kapujában állók közül többen bekiabáltak a vonulóknak: "addig örüljetek, míg rendőrökkel jöttök!". A válasz az volt: "jövünk majd nélkülük is".

A két tábor közötti szóváltás alatt a már korábban ott posztoló rendőrökhöz újabbak sorakoztak fel, de a kiabáláson túl más atrocitás nem történt.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett. A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

Az ügyben folyik a büntetőeljárás; különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 19. 11:07
Most engedik ki az előzetes fogvatartottak börtönéből a cigányokból álló fekete sereg tagjait,mert 3 év alatt sem tudta őket elitélni a Biróság! Vezetőjük Magyar Gábor együtt fényképezkedett a Box.u. éttermben Orbán Viktor,született miniszterelnökkel! Ugyhogy várhatóak a nyilas gárdák és az ellenük szervezett cigány gárdák közötti összecsapások! Mely vége a Weimári Köztársaság tanulsága szerint a demokrácia bukása, és a náci diktatura ujbóli szinrelépése lesz!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását