2024. április 25. - Márk

Morvai Krisztina feljelentést tett a Szabadság téri rendőrök ellen

Lelkiismereti és vallásszabadság megsértésének bűntette, illetve bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekménye miatt tett feljelentést Morvai Krisztina jogász, a Jobbik EP-listavezetője a szeptember 20-án a budapesti Szabadság téren történtek miatt.
2008. szeptember 23. kedd 12:56 - Hírextra
Morvai Krisztina keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az első feljelentési pontot az indokolja, hogy a Szabadság téren többekkel együtt őt magát is éppen istentisztelet közben érte a rendőrök támadása, a második vádpontot pedig az, hogy "nemcsak a verés, hanem a minden eddiginél durvább vegyi fegyver bevetése is bántalmazásnak minősül."

A jogász beszámolt arról, hogy a könnygáz bevetése után beszélt egy toxikológussal, aki azt javasolta, hogy a gáz egészségromboló hatása miatt még azt a ruhát sem szabad viselni, ami közvetlenül érintkezett a vegyi anyaggal.

Morvai Krisztina az MTI kérdésére elmondta: a rendőrök fellépése nem volt szükséges és arányos a Szabadság téren, mert fizikai erővel le lehetett volna szerelni a támadókat ahelyett, hogy könnygázt vetnek be.

"Ha nem akarunk gyarmattá válni a saját hazánkban, akkor a magyar embernek sokkal erőteljesebb ellenállást kell mutatnia a fennálló hatalommal szemben" - jelentette ki a jogász, hozzátéve: ehhez viszont nélkülözhetetlen az emberi jogok gyakorlása. Az államnak pedig védenie és biztosítania kell a gyülekezési jog és a véleménynyilvánítás szabadságát - emelte ki.

Hétfőn kelt, az MTI-hez is eljuttatott közleményében korábban már a Budapest Szabadság téri Református Egyházközség Presbitériuma Elnöksége is jelezte, hogy "az egyházközséget ért alkotmányos alapjogsértések miatt" büntetőfeljelentést tesznek a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál, mert a szeptember 20-ai esti istentiszteletük alatt a Hazatérés Temploma területén tartózkodókkal szemben a rendőrség fenyegetően lépett fel, s az intézkedés alatt a zárt templomi előtérbe könnygázt fújtak be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. szeptember 23. 15:07
Ennek a nőnek nincs a pofáján bőr.Sajnos a magyar igazságszolgáltatásban nem bízhatunk. Pedig hüvösben lenne a helye. A csikos bizonyára jól illene a formájához.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását