2024. április 20. - Tivadar

A Magyar Dal Napja az m1-en

A Magyar Televízió október 24-én sugározza azt a közel hétórás monstre-koncertet, amelyet augusztus 11-én a Sziget mínusz első napján rögzítettek.
2008. október 20. hétfő 14:30 - Hírextra
Legyen ez a nap, augusztus 11-e a magyar dal ünnepe – hangsúlyozta Presser Gábor. Olyan össznépi rendezvény, ahol minden korosztály - műfaji kötöttségek nélkül - élvezheti hazánk elmúlt ötven esztendejének könnyűzenei gyöngyszemeit. A gondolatból hamar valóság lett, sokan sokféleképpen kapcsolódtak a nagyszabású zenei összefogáshoz.

A közszolgálati televízió a sokszínű zenei kavalkád hangulatát idézi vissza pénteken, 24-én azért, hogy akik nem lehettek ott az eseményen, azok is ízelítőt kapjanak a tömegeket megmozgató Sziget elő-bulijáról. A magyar dal „nagy pillanatait” a „legendás öregek” – Hobó, Deák Bill Gyula, Bródy, Szörényi, Lovasi, Ákos, D. Nagy, Nagy Feró, Fenyő, Zorán, Edda – mellett fiatal, tehetséges zenészek-énekesek is gazdagították. Régi, jól ismert slágerek, különleges átdolgozások, szokatlan feldolgozások, ismerős dalok, nagyszerű sztárok, remek előadók – fél évszázad már-már zenetörténete. A zene határtalan, összeköt – generációkat is. Bizonyítja ezt, hogy a beat-pop-rock- jazz, rap jól ismert arcai együtt adtak maraton-koncertet - hagyományt teremtve.

Öt évtized nyolcvan legjobb zenéje kétszáz előadóval – a Magyar Televízióban. A képernyő előtt is dúdolhatják majd a nézők az ismerős dalokat.
Forrás: MTV
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását