2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szól a magyar dal - videóval

Ma indul a Sziget fesztivál, idén a Magyar Dal napjával, ami a mínusz egyedik sorszámot kapta. Az 5+2 napos fesztivál ideje alatt mindennapi betevő videoklipjeink is Óbuda ezen szeglete körül forognak.
2008. augusztus 11. hétfő 14:43 - paulson
A szigorú értelemben vett fesztivál csak szerdán kezdődik, azonban bőven van miért a Hajógyári-szigetre látogatnia a zenekedvelő közönségnek. A Presser Gábor ötletéből születő hétfői Magyar Dal napja 8 órás monstrekoncertet jelent, a hazai daltermés legjavával.

Persze nem arról van szó, hogy ma délutántól este 11-ig elhangzanak a legismertebb magyar dalok: nem kizárólag egy 8 órás élő slágerlistáról van szó. A válogatáson érződik, hogy inkább minél változatosabb szeleteket kívántak nyújtani a hatalmas tortából, azaz az elmúlt évtizedek során született magyar dalokból.

A műsorfüzetet böngészve az is rögtön feltűnik, hogy hihetetlen mennyiségű kiváló előadót sikerült megnyerni erre a napra, akik közül sokan éltek a lehetőséggel, és teljesen különleges, egyedülálló produkcióval készülnek. A Pont FM rádió hallgatóinak külön csemege lehet az erre az alkalomra összeálló Rock Allstars (tagjai: Frenreisz Károly, Tátrai Tibor, Török Ádám, Ferenczi György, Vikidál Gyula, Pálvölgyi Géza és Takáts Tamás).

Hogy mi hallható? Teljesen a teljesség igénye nélkül elhangzik ma „A bál”, a „Fekete Pillangó”, a „Nem adom fel”, lesz az „Egyszerű dal”, hanghullámokon elutazhatunk Afrikába, megtudhatjuk, hogy mit beszél már az egész város, és azt is, hogy mit hitt Zorán apja. Ezeken kívül több, mint 70 magyar felejthetetlen dallal készült a mintegy kétszáz zenész a mai napra.

Alapozásként egy olyan magyar dalt választottunk, ami valószínűleg nem hangzik el ma este, ha mégis az se baj, az ilyen elfelejtett szavakból sohasem elég. Szóljon hangosan az ének, és az LGT!




Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását