2024. április 16. - Csongor

A Queen és Paul Rodgers Budapesten

Új lemezének dalaiból és korábbi sikereiből ad kétórás koncertet jövő kedden a brit Queen együttes Paul Rodgers énekessel Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában. Az együttes Rock The Cosmos című turnéja keretében érkezik Magyarországra.
2008. október 20. hétfő 08:19 - Hírextra
A mostani felállásban Brian May gitáros és Roger Taylor dobos képviseli a hetvenes-nyolcvanas évek sikerzenekarát. Az énekes, Paul Rodgers a hatvanas-hetvenes években a Free és a Bad Company tagja volt. John Deacon, az eredeti basszusgitáros nem csatlakozott társaihoz, helyén Danny Miranda stúdiózenész játszik. A turnézenekar tagja Spike Edney billentyűs és Jamie Moses gitáros is. A Queen ebben az összetételben lép színpadra Budapesten is - közölte az MTI-vel a koncertet szervező Live Nation Hungary.

A mostani koncert főként a legnagyobb Queen-slágerekből áll, négy dal hangzik el a szeptemberben megjelent Cosmos Rocks című albumról, emellett Paul Rodgers és a többi zenész saját dalaiból is játszik az együttes - mondta el Márkus Éva, a koncertszervező marketingigazgatója. Közölte: a technikát 10 kamion és 4 busz szállítja Budapestre, csaknem 50 "saját" ember, s további 50 magyar technikus építi a színpadot.

A 276 négyzetméteres színpadhoz a sokat mozgó Paul Rodgers számára egy emelvényt építenek Roger Taylor dobfelszerelése fölé. A színpad két szélén kinyúló szárnyakról Rodgers a közönség közé mehet, s a nagyszínpad előtt lesz egy kisebb is, amelyen az együttes egy akusztikus blokkot játszik.

A színpad mögé egy óriási kivetítőre 4 kamera adja a helyszíni képeket. A zenekar mobilstúdiót is hoz magával, a koncertet ugyanis rögzítik. Pirotechnika nem lesz, de füstgépeket, különleges fényjátékot használnak majd. A zenekar tagjai öltözőjükbe kanapékat, foteleket, tükröket és hangulatvilágítást, közös társalgójukba TV-t és DVD-, illetve VHS-lejátszót kértek. A Queent saját szakács kíséri a turnén, az arénában kora délutántól nem lehet dohányozni - közölte Márkus Éva.

A Queen együttest 1970-ben alakította Brian May, Freddie Mercury és Roger Taylor, egy évvel később csatlakozott hozzájuk John Deacon. Lemezeikkel és koncertjeikkel óriási sikert arattak. Legemlékezetesebb dalaik a We Are The Champions, a We Will Rock You, a Radio Ga Ga, az I Want To Break Free, a Bohemian Rhapsody, a Who Wants To Live Forever. Albumaikból 150 milliót adtak el, a Greatest Hits válogatáslemezük 27 millió példányban kelt el, 450 hétig szerepelt az angol albumlistán.

A Queen fellépett az 1985-ös Live Aiden, 1986-ban a budapesti Népstadionban, a koncertről film is készült. Innuendo című albumuk megjelenése után, 1991. november 24-én Freddy Mercury AIDS-ben elhunyt. Ezután egyetlen lemezt jelentettek meg, majd az együttes gyakorlatilag megszűnt. John Deacon 1997-ben visszavonult a zenéléstől, Brian May és Roger Taylor pedig 2005-óta a Queen+Paul Rodgers formáció tagjaként, Paul Rodgers vendégénekessel koncertezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását