2024. április 20. - Tivadar

Az NBH a korábbi éveknél színvonalasabban végezte munkáját

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a korábbi éveknél színvonalasabban végezte tevékenységét - jelentette ki Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter pénteken, amikor bemutatta az NBH elmúlt évi munkájáról készített könyvet.
2008. május 23. péntek 13:40 - Hírextra

Mint mondta, az NBH egyik legfontosabb feladata volt a terrorizmus elleni küzdelem, annak ellenére, hogy Magyarország továbbra sem szerepel a terrorista célországok között. A terrorizmus megelőzése érdekében a társszervekkel kialakított együttműködés a miniszter elmondása szerint korábban soha nem látott mértékűvé vált tavaly.

Hozzátette: az ország schengeni csatlakozásából fakadóan felértékelődött a magyar útlevél, ez megnöveli az illegális migráció elhárításában közreműködők, így az NBH felelősségét is.
Szintén fontos feladata volt az NBH-nak a szervezett bűnözés elleni küzdelem; az NBH tapasztalatai szerint a szervezett bűnözés törekszik arra, hogy beépüljön a vállalatok tulajdonosi struktúráján keresztül a gazdasági szférába, keresik a közszférával, politikusokkal, döntéshozókkal a kapcsolatot mind az önkormányzati, mind a kormányzati szférában. Az NBH-nak meg kell védenie ezeket a szervezeteket a befolyásolástól - hangoztatta Szilvásy György.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását