2024. április 19. - Emma

Városrehabilitáció

Tavasszal kezdődik a belváros egy részének rehabilitációja Nyíregyházán, amely az 1,8 milliárdos európai uniós forrással együtt 3,2 milliárd forint értékű, de az épületek tulajdonosainak beruházási közreműködésével remélhetőleg eléri a 4 milliárd forintot
2008. szeptember 22. hétfő 15:10 - Hírextra
A nyertes pályázat a városlakók sikere, hiszen az érintettek bevonásával alakult ki a 2013-ig szóló rehabilitációs program, amelynek véglegesítése a további lakossági fórumokon történik majd - mondta a helyhatósági vezető.

A 120 ezres nagyváros centrumában tovább épül a kiskörút a Bocskai és a Szent István út között, jelzőlámpás csomópontokat alakítanak ki a Széchenyi, Szarvas és az Iskola út, a Luther és a Zrínyi Ilona út, valamint az Egyház és a Bethlen Gábor utca kereszteződésében.

Felújítják a Nyírvízpalota épületét, az anyakönyvi hivatalt és a házasságkötő-termet, a városházán pedig új ügyfélszolgálati központot alakítanak ki. Rendezik az izraelita és az evangélikus templom előtti teret, rendbe teszik az ortodox imaházat, a református templom pedig új kültéri világítást kap. A Nyírfa Áruház épülete is megszépül, átalakítják a Hősök terét, s modernizálják a Zrínyi Ilona út üzleteinek portálját.

A Nyíregyháza belvárosának új arculatot adó beruházás megvalósításával a helyi Ipari Park Kft.-t bízta meg a nyíregyházi önkormányzat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását