2024. április 19. - Emma

Újra várossá lenne

Nem támogatták az idén Jászkisér várossá válásra benyújtott pályázatát, de miután az önkormányzat elhatározása nem változott, a szakemberek az anyagot átdolgozzák, kiegészítik, és 2009-ben ismét élni kívánnak a pályázás lehetőségével - közölte a jászsági
2008. szeptember 19. péntek 07:33 - Hírextra
Hajdú László elmondta, hogy a sikertelenséget nem tartják kudarcnak, az inkább új erőt ad a 2009 elejéig benyújtandó újabb dokumentáció elkészítéséhez. A pályázat ismételt beadásáról a képviselő-testület a jövő héten soron kívüli ülésen dönt, amelyre meghívták Szekeres Imrét, az Alsó-Jászság szocialista országgyűlési képviselőjét.

A politikustól a pályázat felfrissítésére kérnek tanácsokat, hogy a korábbinál nagyobb legyen az esély - tette hozzá az elöljáró.

Hajdú László emlékeztetett arra: még az 1990-es évek közepén elhatározták a városi cím megszerzését, azzal a kitétellel, hogy fokozatosan kiépítenek mindent, amit ennek elérése megkövetel. Így például az egész faluban kiteljesedett az ivóvíz-, az áram-, a gáz- és a telefonhálózat, megteremtették a szilárd és folyékony hulladékok elszállításának lehetőségét.

A mintegy 6 ezer lakosú település az utóbbi években egyre jelentősebb szerepet vállal a kistérség életében. A Heves megyei Péllyel iskolafenntartó társulást kötött, míg mentőállomása térségi feladatot lát el. Tűzoltósága a Jászapátin, Jászladányban és Tiszasülyön élők biztonságára is ügyel.
A polgármester szerint növelheti pályázatuk sikerét, hogy a nemzeti iskolafelújítási program keretében Jászkisér és Pély együttesen csaknem félmilliárd forintot nyert iskola- és óvodaépületek felújítására, bővítésére, valamint akadálymentesítésére.

Jászkisér 1818-ban egyszer már kivívta a városi rangot, ám a XX. század elején a közigazgatási átszervezés miatt meg kellett válnia tőle.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását