2024. május 7. - Gizella

Dugókat okozhat a Kritikus Tömeg

Fennakadást okozhat a hétfő esti fővárosi kerékpáros demonstráció, amit a Hősök tere és a Moszkva tér között rendeznek Critical Mass (kritikus tömeg) elnevezéssel az "Európai autómentes napon" - mondta az MTI-nek a Fővinform munkatársa, Vivelyi Márta.
2008. szeptember 22. hétfő 15:45 - Hírextra
Beszámolója alapján az este fél héttől nyolc óráig tartó kerékpáros demonstrációnak az idén az a különlegessége, hogy nem egy meghatározott útvonalon hajtanak majd a kerékpárosok, csak annyi bizonyos, hogy a Hősök terétől a Moszkva térig kell eljutniuk.

A korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan több tízezer biciklis vonul majd végig a városon.
A Fővinform javaslata szerint az autósok kerüljék el a Lánchidat és a Margit hidat, a közlekedés során részesítsék előnyben a pesti alsó rakpartot és a Hungária körutat.

Hétfő éjfélig lesz zárva az autóforgalom elől az Andrássy út teljes hossza az "Európai autómentes nap" alkalmából, ennek során a gépkocsik csak a Nagykörúton, az Oktogonnál keresztezhetik az Andrássy utat. A Fővinformnak arról nincs adata, hogy az előző évekhez képest mennyivel változott az autók száma a közutakon az "Európai autómentes napokon".

A délutáni órákban a Teréz körúton, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút találkozásánál nagyobb a forgalom a szokásosnál - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását