2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nő a lakbér?

Elfogadásra javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek hétfőn a testület jogi bizottsága, hogy az önkormányzat bérlakásaiban maximum 3,3 százalékkal növekedjenek a lakbérek.
2008. szeptember 22. hétfő 15:42 - Hírextra
A bizottság döntően az MSZP-SZDSZ szavazataival támogatta minden előterjesztés közgyűlési tárgyalását. Orbán Gyöngyi (Fidesz) az MTI-nek elmondta, azért tartózkodtak a szavazásnál, mivel későn kapták meg az előterjesztéseket.

A bizottság elé került hivatali javaslat szerint, amit korábban már támogatott a Főpolgármesteri Kabinet is, a főváros 1294 bérlakásából 10 százalékot szociális alapon, 41 százalékot költségelven, 49 százalékot pedig piaci alapon adnak bérbe.

A rendelettervezet csütörtöki elfogadása esetén a szociális jellegű bérlakások lakbére a komfortfokozattól függően maximum 281 forint lesz havonta négyzetméterenként. A költségelvű lakásoknál maximum 376 forintot, a piaci jellegű bérlakásoknál pedig 732 forintot kell majd négyzetméterenként fizetni havonta, a komfortfokozattól függően.

A 304 részből álló szobabérlők házában az egy férőhelyes lakrészért havonta 19,1 ezer forintot, a két férőhelyes lakrészért 26,6 ezer forintot kell majd fizetni. A szobabérlők házában egyébként 6 százalék lesz a díjemelés. A csaknem 1300 önkormányzati lakásból 392 az önkormányzat nyugdíjasházaiban található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását