2024. április 26. - Ervin

ROP a közigazgatásban

Az elmúlt három évben 18 ezer közigazgatási dolgozó vett részt az I. Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Fejlesztés Operatív Programjának (ROP) keretében a magyar közigazgatási rendszer megerősítését szolgáló továbbképzéseken - közölte Menner Ákos program
2008. február 5. kedd 17:29 - Hírextra
Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal által szervezett keddi képzés keretében tartott sajtótájékoztatón Menner Ákos elmondta: a 3,3 milliárd forintba kerülő képzést 2,7 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió.

A három év alatt összesen több mint 46 ezer, a képzést tanúsító oklevelet adtak át - tette hozzá. A program keretében 34 szakmai és 2 nyelvi, a helyi közigazgatás köztisztviselőinek felkészítését szolgáló programot fejlesztettek ki.

Ezek sorában megemlítette az új közigazgatási eljárási törvény alkalmazásával, a közbeszerzési ismeretekkel, az EU támogatási rendszeréhez kapcsolódó pályázati technikákkal foglalkozó programot, valamint a helyi jogalkotás módszertanával kapcsolatos projektet.

Kerekes Edit, az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal hivatalvezetője arról számolt be, hogy mind a beiskolázott köztisztviselők számát, mind a megszervezett programokat tekintve régiójuk országosan az első helyen áll.

Hozzátette: a programot ez év április 30-ig meghosszabbították, ami lehetővé tette, hogy a hallgatói igényfelmérésekre alapozva elsősorban tréning jellegű, kompetenciafejlesztő képzésekkel folytassák a projektet.

Kerekes Edit szerint a versenyszférának is megfelelő színvonalú közigazgatási képzésre három-négyszeres a túljelentkezés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását