2024. március 29. - Auguszta

Sosem létezett?

Egyre kelendőbbek Andy Warhol állítólagos barátjának, Pietro Psaiernek a munkái. A festő állítólag nomád életet élt, és a 2004-es cunamiban halt meg. Az Andy Warhol Alapítvány munkatársai ugyanakkor sosem hallották a nevét.
2008. szeptember 17. szerda 12:00 - Hírextra
A világ számos aukciós házában föltűntek már Pietro Psaier munkái. Az alkotások hírnevüket elsősorban annak köszönhetik, hogy Psaier Andy Warhol stúdiójában, a Gyárban dolgozott, és Warhol barátjaként számos közös munkájuk akadt.

Ugyanakkor az Andy Warhol Alapítvány munkatársai azt állítják, sosem hallottak Psaierről, és szavaikból arra lehet következtetni, a kapcsolat csak pletyka.

A Psaier munkáival kereskedő John Nicholson próbálja bizonygatni a művész létezését, és még egy kutatót is alkalmaz ennek érdekében. Nicholsonnak ugyanakkor legutóbb el kellett halasztania az egyik árverést, amelyet a napokban tartanak meg az eredeti időpont helyett.

Pietro Psaier állítólag Olaszországban született és nomád életet élt, mielőtt a 2004-es cunamiban életét vesztette. Testét sosem találták meg. Néhány hivatalos dokumentum és pár állítólagos szemtanú ugyanakkor bizonyítani látszik a férfi létezését.

Peter Psaier, Pietro Psaier munkásságának fő támogatója, aki a művész fiának mondja magát, egy aláírt, hitelesített dokumentumot küldött erről Nicholsonnak. Egy madridi pszichiáter pedig azt állítja, kezelte Pietro Psaiert, akit ő is kiváló művésznek tart.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását