2024. április 19. - Emma

Banki műgyűjtemény

A magyar kortárs művészetre összpontosítanak, s a fiatal generációhoz tartozó művészektől sem zárkóznak el a K és H Bank vezetői a cég új, határozottabb koncepció szerint összeállítandó műgyűjteményének vásárlásakor - írta hétfőn a Világgazdaság.
2008. szeptember 15. hétfő 09:38 - Hírextra
A lap annak járt utána, mire kívánja költeni a bank azt a pénzt, amire a körülbelül 180 festményt és grafikát tartalmazó műtárgyállomány piacra dobása után számíthat. A főként a Kieselbach Galéria idei őszi és téli akcióján árverésre bocsátandó anyag összértékét több mint százmillió forintra becsülik, ami a kollekcióban szereplő élvonalbeli Aba Novák- és Szőnyi-képek tízmilliós nagyságrendű ára miatt a lap szerint "korántsem irreális" számítás.

Marko Volic, a K és H Csoport vezérigazgatója a Világgazdaságnak azzal magyarázta a régi képek piacra dobását, hogy az eddig a bank birtokába került anyagban semmilyen gyűjtési koncepciót nem lehetett felfedezni.

Az aukciókon befolyó pénzből létrehozandó új kollekció felépítése során azonban a bank már szakértők tanácsait veszi majd igénybe - olvasható a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását