2024. április 19. - Emma

Kiállítás Nancy Brinker magyar festménygyűjteményéből

Zárt körű rendezvényen mutatták be a hétvégén a Nancy G. Brinker volt budapesti amerikai nagykövet magyar festménygyűjteményéből nyílt exkluzív kiállítást Phoenixben, Arizona állam fővárosában.
2008. szeptember 15. hétfő 18:50 - Hírextra
A 15 magyar művész műveiből álló gyűjteménynek a Phoenixi Szépművészeti Múzeum ad otthont; a bemutatott 24 modern festmény - többek között Moholy-Nagy László, Czóbel Béla, Szőnyi István és Aba-Novák Vilmos több alkotása - nagy közönségsikert aratott - tájékoztatta az MTI-t a Los Angeles-i magyar főkonzulátus.

Az augusztus 30. és október 26. között látható kiállítás a főkonzulátus közlése szerint "szervesen illeszkedik a magyar kultúra széles körű bemutatásába az Egyesült Államok nyugati felén".
A Művészet a Gyógyításért: Magyar Modernizmus (Art for the Cure: Hungarian Modernism) címmel rendezett tárlat fővédnöke John McCain, Arizona állam szenátora, republikánus elnökjelölt és felesége, Cindy McCain, valamint Janet Napolitano arizonai kormányzó.

Brinker asszony, aki 2001 és 2003 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, mellrákban elhunyt nővére emlékére Susan G. Komen A Gyógyításért néven alapítványt hozott létre. A kiállítást követően a múzeum októberi profitjának tíz százalékát az alapítvány javára utalja át.

Nancy Brinker - aki jelenleg washingtoni külügyi protokollfőnök - magyarországi tartózkodása idején kedvelte meg a magyar műalkotásokat és hozta létre gyűjteményét. Brinker korábban úgy nyilatkozott: büszke arra, hogy hozzájárulhat a magyar alkotások tengerentúli bemutatásához.

A kiállításról közölt korábbi cikkében a Market Watch gazdasági szaklap kiemelte, hogy a mellrákhoz köthető halálozási arány Magyarországon a negyedik legmagasabb a világon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását