2024. május 13. - Szervác, Imola

Magyar a bankrablók között

Egy magyar nő is volt abban a spanyol bankfiókokat fosztogató bandában, amelynek öt tagját Budapesten fogták el a múlt héten - közölte Mihály Csaba, a Nemzeti Nyomozó Iroda különleges ügyek osztályának vezetője az MTI-vel kedden. Elképzelhető, hogy a band
2008. szeptember 16. kedd 13:20 - Hírextra
A főként koszovóiakból álló bűnözői csoportot azzal gyanúsítja a spanyol rendőrség, hogy 2005 óta kétszáz bankrablást követett el alicantei, murciai, valenciai és almeríái pénzintézetek ellen. A banda zsákmánya több mint egymillió euró volt - jelentette kedden a diarioinformacion című hírportál. A bűnözők mindig kieső helyen lévő bankfiókot szemeltek ki, ezután fatörzsekkel vagy nagy kövekkel eltorlaszolták az utat, hogy biztosítsák maguknak a menekülési útvonalat, majd markológéppel kitépték a falból a pénzkiadó automatát.

A spanyol rendőrök a bűnszervezet tagjainak nyomát követve jutottak el Magyarországra. Öt feltételezett bankrablót, három férfit és két nőt - köztük a bandavezért - Budapesten fogták el néhány nappal ezelőtt.

Mihály Csaba őrnagy tájékoztatása szerint a spanyol nagykövetség attaséja szeptember elején kereste meg a magyar nyomozóhatóságokat, segítséget kérve a körözött bűnözők elfogásához. Az öt elkövetőből három férfinak szerb útlevele volt, a két nő közül az egyik magyar, a másik román állampolgár.

Az öt körözöttet szeptember 9-én fogták el a magyar hatóságok a főváros XIV. kerületében, egy társasházban. A banda tagjai a rendőri felszólításra előjöttek, ellenállást nem tanúsítottak.
Az elfogott gyanúsítottakat kiadják a spanyol hatóságoknak, Spanyolországban állítják bíróság elé őket.

A házkutatás során ugyanakkor találtak olyan tárgyakat, amelyek alapján feltételezhető, hogy Magyarországon is követhettek el hasonló bűncselekményeket. Ennek ellenőrzése folyamatban van - tette hozzá az őrnagy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását