2024. május 14. - Bonifác

4 halott 26 sérült

Négy halálos áldozata és 26 sérültje van a Pest megyei Monorierdőnél hétfő délelőtt történt vonatbalesetnek; egy férfi és két nő a helyszínen meghalt, egy ember később, a kórházba szállítás után vesztette életét.
2008. október 6. hétfő 15:48 - Hírextra
Szemtanúk beszámolója szerint a Budapest felé közlekedő InterCity vonat az állomás előtt lelassított, lehet, hogy meg is állt, ezért szaladt bele a szerelvényt követő személyvonat.
Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a személyvonat mozdonya az előtte haladó szerelvény alá fúródott, több vagon leesett a sínekről. A tűzoltók a sérülteket az ablakokon keresztül mentették ki.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentősök mentőhelikopterrel 4 életveszélyes sérültet, mentőautókkal 4 súlyos és 19 könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Dobson Tibor, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője elmondta, hogy 14 órára az összes sérültet elszállították a helyszínről a mentők. Véleménye szerint az összeroncsolódott és egymásba fúródott szerelvények között túlélő már nem lehet.

Délután 14.30-kor még zajlott a műszaki mentés, a helyszínre érkezett a közlekedési miniszter, a katasztrófavédelem vezetője és a megyei védelmi bizottság elnöke is.

Tatár Attila, az OKF vezetője az MTI-nek azt mondta: a balesetről a riasztás 10 óra 30 perckor érkezett a tűzoltóságra, az első egységek már 10 óra 41 perckor a helyszínre érkeztek. Hozzátette, hogy 30 tűzoltó kilenc járművel vonult a helyszínre, a műszaki mentőcsoport feszítő-vágó eszközökkel és gyorsvágókkal próbálta átvágni az egymásba fúródott vonatkocsikat.

Tájékoztatása szerint a vasúti felsővezetéket áramtalanították, és amint sikerült a vonatkocsit átvágni, a MÁV műszaki mentőcsoportjának darujával emelik szét a szerelvényt.

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője az MTI-nek a helyszínen azt mondta, hogy a biztosítóberendezés hibásodhatott meg, ez okozhatta a balesetet.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, a történtek miatt a rendőrség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt eljárást indított.

A Monori Szakorvosi Rendelőintézetükben folyamatosan biztosítják a sérültek ellátását.

A Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája arról számolt be, hogy fővárosi polgári védelem szakemberei is részt vesznek a mentésben, egy 24 sérült szállítására alkalmas busszal és egy úgynevezett "vezetési pont autóbusszal" érkeztek a helyszínre, amely telekommunikációs központként szolgál és a mentés koordinálását segíti.

Tájékoztatásuk szerint az Állami Egészségügy Központ mellett a sérülteket három fővárosi fenntartású kórház is fogadja. Az István Kórház Merényi Trauma Centrumába délelőtt két beteget szállítottak súlyos, életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel, és több ambuláns beteg érkezett mentővel vagy a saját lábán. A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházaiba eddig egy súlyos sérültet szállítottak, a Péterfy Kórház Baleseti Központja is felkészült az ambuláns sérültek fogadására.

Az MTI tudósítói arról számoltak be, hogy a baleset közelében több száz ember gyűlt össze, figyelik a mentést, illetve várják a hozzátartozókról érkező híreket. A Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája azt közölte: a hozzátartozók a 347-3841-es telefonszámon érdeklődhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását