2024. március 29. - Auguszta

700 milliós pályázat

Az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 700 millió forintos keretösszeggel pályázatot írt ki a 2009. évi turisztikai vonzerővel bíró kulturális rendezvények és fesztiválok támogatására - közölte a tárca sajtó és kommunikációs
2008. szeptember 2. kedd 13:13 - Hírextra
A pályázat révén azok a rendezvények kaphatnak támogatást, amelyek a kulturális és turisztikai szakmai szempontoknak egyaránt megfelelnek, magas kulturális értéket képviselnek, költségvetésük eléri az 50 millió forintot, széles tömegeket mozgatnak meg és a közönség létszáma legalább 10 ezer fő - olvasható a közleményben.

Az értékelés szempontjai között meghatározó, mennyiben járul hozzá a rendezvény az országkép kedvező alakulásához, a kulturális értékteremtéshez, mekkora a rendezvény vonzáskörzete és látogatottsága, továbbá hogyan illeszkedik a helyszín hagyományaihoz, turisztikai kínálatához.
A pályázati keretből 100 millió forint fordítható kulturális célokat is szolgáló gasztronómiai rendezvények támogatására. Ezen rendezvényeknél az előírt minimális költségvetés 15 millió forint, a közönség létszáma pedig legalább 3000 fő.

Az ÖM sajtó és kommunikációs főosztálya felhívta a figyelmet arra is, hogy a támogatás mértéke a rendezvény összköltségének legfeljebb 25 százaléka, maximum 30 millió forint lehet.
Megemlítették azt is, hogy a pályázat idén is nyílt formában, az NKA-val való tavalyi és idei együttműködés folytatásaként jelent meg. A támogatási kerethez, mely az ideihez viszonyítva 300 millió forinttal emelkedett, az ÖM 400 millió, míg az NKA 300 millió forinttal járult hozzá.

A pályázati kiírás anyaga az Önkormányzati Minisztérium honlapjáról (www.otm.gov.hu) tölthető le, a pályázat kezelője az NKA. A pályázati adatlap szeptember 30-ig érhető el az NKA internetes portálján (www.nka.hu). Az adatlapot sikeres regisztráció után, kizárólag az NKA internetes portálján, online módon lehet benyújtani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását