2024. április 20. - Tivadar

Lemond a riporter

Az amerikai országos sajtóban is feltűnést keltett egy vezető chicagói sportriporter, aki a pekingi olimpiáról hazatérve feladta jól fizető állását a Sun-Times című lapnál, mondván, hogy a nyomtatott sajtó végnapjait éli, és nem akar a süllyedő hajón mara
2008. augusztus 28. csütörtök 17:20 - Hírextra
"Hogy őszinte legyek, a szakma döglődik" - jelentette ki, hozzátéve, hogy Chicago két vezető lapja, a Sun-Times és a Chicago Tribune közül szerinte egyik sem fog életben maradni.

A neves sztárriporter, Jay Mariotti szerint a jövő az interneté. "Ha valaki meg akarja magát mutatni, akkor keresnie kell egy príma weboldalt, s ha egy újságnak nincs ilyen, az ember nem ragadhat le régi lapjánál a 21. században" - fejtette ki.

Michael Cooke szerkesztő stílusosan a tévéknek küldött e-mailben védte a lapot: azt írta, hogy Jay 17 éve éppen azért szegődött el az újsághoz, mert a legjobb sporttudósítások abban jelentek meg, s ez ma sincs másként. Mariotti viszont kijelentette, hogy szerinte az egész sportújságírás előbb-utóbb az internetre fog átkerülni.

A helyi CBS2 televízió a nyomtatott sajtó egyre nehezedő helyzete kapcsán megemlítette: a Sun-Times újabb elbocsátásokra készül, pedig az év elején már 30 újságíró távozott a laptól önként vagy kényszerből. A nagy rivális Tribune pedig két hete jelentette be, hogy 80 fővel csökkenti a szerkesztőségi állások számát.

Charles Madigan, a Roosevelt Egyetem újságírást oktató professzora - korábban a Tribune munkatársa volt 25 éven át - úgy látja, hogy az újságok egyre kevésbé tudnak eltartani riportereket sztárfizetéssel, és az ilyen újságíróknak az internet felé kell fordulniuk. Mariotti távozásának másik oldala, s emiatt a lapnál többen aggódnak, hogy a hozzá hasonló ászok kilépése csak tovább ront az amúgy is csökkenő piacú Sun-Times helyzetén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását