2024. május 3. - Tímea, Irma

Még idén megnyílik a csernobili "emberi hiba múzeuma"

A csernobili tiltott zóna kulturális örökségét bemutató múzeum megnyitását tervezi még az idei évben az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma.
2008. május 31. szombat 12:12 - Hírextra
A csernobili tárlat megnyitásához már meglehetősen érdekes anyag gyűlt össze, így jelenleg annak lehetőségét vizsgáljuk, hogy a múzeum mind a tiltott övezetben, mind Kijevben működhessen - közölte Volodimir Sandra, az ukrán rendkívüli helyzetek minisztere kijevi sajtókonferenciáján. A tervvel kapcsolatban a tárcavezető elmondta, hogy az irányítása alá tartozó minisztérium felel a kulturális örökség megőrzéséért, beleértve a katasztrófák helyszíneit is.

Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter kifejtette: ahhoz, hogy a csernobili tiltott zónát szervezett keretek közt turisták is felkereshessék, még nagy munkát kell elvégezni, mivel a dolognak léteznek bizonyos kockázatai. Egyebek mellett biztonságos útvonalakat kell kijelölni, a kirándulást szervező utazási irodának pedig alaposan meg kell terveznie az utaztatást, annak tudatában, hogy teljes egészében felel a vendégeiért - tette hozzá. Mint mondta, az ilyen kirándulásokhoz speciális utasítást is ki kell dolgozni.

Az embereknek fel kell keresniük a Csernobil körülihez hasonló övezeteket, mert azok az "emberi hiba mementói" - hangoztatta a miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását