2024. április 20. - Tivadar

Az egészséghez két tojás kell

A legfrissebb kutatási eredmény szerint napi két tojás elfogyasztása segít csökkenteni a koleszterinszintet,és hozzájárulhat a súlycsökkenéshez is. Korábban úgy vélték az orvosok és a táplálkozás-szakértők, hogy a tojás, mivel koleszterinben gazdag, növel
2008. augusztus 28. csütörtök 15:36 - Hírextra
Egy európai táplálkozási szaklap azonban most ezzel ellentétes megállapításokat közölt. Ha valaki zsírszegény diétán van, de közben napi két tojást megeszik, az nemhogy nem növeli a koleszterinszintjét, hanem még csökkenti is. Az adag emellett segít a súlycsökkentésben is.

A Surrey University kutatói 50 túlsúlyos, de más szempontból egészséges embert vontak be a vizsgálatokba, akiknek 12 héten át adtak napi két tojást. A páciensek emellett a brit szívgyógyász társaság ajánlása szerinti zsírszegény diétán éltek.

Kiderítették, hogy a tojásnak helye van a zsírszegény menüben. Ha a páciensek reggelire fogyasztják, az javítja a napi közérzetet.

A kutatók arra is rájöttek, hogy a telített zsírsavakban gazdag élelmiszerek, például a vörös húsok sokkal inkább hozzájárulnak a koleszterinszint emelkedéséhez, mint a koleszterinben gazdag táplálékok, amilyen a tojás is.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását