2024. április 23. - Béla

Elnökök a vásznon

Az amerikai elnökválasztás körüli őrület nemcsak a politikát árasztotta el az Egyesült Államokban, hanem a filmvilágot is: nagy várakozás előzi meg a W.-t, Oliver Stone-nak George W. Bush elnökről készülő filmjét, Chris Columbus Robert Kennedy tragikus tö
2008. augusztus 23. szombat 17:02 - Hírextra
Columbus, akinek neve rendezőként és producerként elsősorban a Harry Potter-filmekhez kötődik, Thurston Clarke író-történész nagysikerű könyve, Az utolsó kampány: Robert F. Kennedy és a 82 nap, amely megihlette Amerikát (The Last Campaign: Robert F. Kennedy and 82 Days That Inspired America) alapján készíti el filmjét.

Ennek középpontjában az 1963-meggyilkolt elnök öccsének, igazságügy-miniszternek és demokrata párti szenátornak 1968-as elnökjelölti kampánya áll, amelynek a június 5-i Los Angeles-i gyilkos merénylet vetett véget. E kampányban megmutatkozott az ifjabb Kennedy idealizmusa, ahogyan fellépett a szegénység, a rasszizmus, az egyre súlyosabb áldozatokat követelő vietnami háború ellen - írta a Variety című amerikai szaklap.

Robert Kennedy meggyilkolásáról eddig egy mozifilm készült: 2006-ban Emilio Estevez, a népszerű amerikai tévé- és filmszínész, Charlie Sheen fia rendezte a Bobby című alkotást, amely a gyilkosság körülményeit boncolgatja a Los Angeles-i szálloda alkalmazottai és biztonsági emberei szemszögéből. Columbus azonban bevallottan nem szerette ezt a megközelítést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását