2022. május 26. - Fülöp, Evelin

Bemutatták Ujj-Mészáros Károly rövidfilmjét

A Szarajevói Filmfesztiválon bemutatták Ujj-Mészáros Károly Alena utazása című kisfilmjét, amely a vetítés után nagy tapsot kapott a közönségtől. Erről a rendező számolt be az MTI-nek kedden.
2008. augusztus 19. kedd 19:28 - Hírextra
"Pozitív visszajelzést kaptunk (...), egyeseket sikerült megsiratni" - fogalmazott Ujj-Mészáros Károly, aki hozzáfűzte azt is, hogy egy koszovói filmes szakember szerint a produkció "olyan, mintha egy bosnyák ember csinálta volna, nem külföldi".

A fiatal rendező elmondása szerint a bosnyák színészekkel készített filmet nemcsak a szarajevói, hanem a berlini filmfesztivál munkatársai is méltatták.

A 15 perces alkotás egy fiatal lány búcsújáról szól, aki látszólag irigylésre méltó külföldi útra készül, valójában rákbetegsége kezelésére fekszik be egy kórházba.

Ujj-Mészáros Károly munkája a Szarajevói Filmfesztivál Sarajevo City of Film programjában szerepel Matija Debelah, Nikolina Baric, Vanja Silicic, valamint a Allen Dragojevic mozgóképeivel együtt.

Ujj-Mészáros Károly megemlítette azt is, hogy jelenleg Hegedűs Bálinttal együtt egy nagyjátékfilm forgatókönyvén dolgozik, melynek munkacíme Liza. A mű Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabjának újragondolt adaptációja lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását